NE BO KANDIDIRAL

Žerjav po izključitvi Kanglerja: Kaj je meni tega treba?

Objavljeno 24. november 2012 21.55 | Posodobljeno 24. november 2012 21.55 | Piše: A. K.

Predsednik stranke ne bo več kandidiral za to funkcijo, minister bi bil pa še naprej.

LJUBLJANA – V luči zadnjih dogodkov, povezanih z izključitvijo Franca Kanglerja iz SLS in napovedi morebitnih izstopov iz stranke, se je oglasil predsednik stranke Radovan Žerjav. Sporočil je, da na prihajajočem rednem volilnem kongresu stranke ne namera več kandidirati za predsednika Slovenske ljudske stranke.

»Te odločitve nisem sprejel čez noč, ampak je v meni dozorevala že kar nekaj časa, nekaj tednov. Razlogov za to mojo odločitev je veliko, pravzaprav preveč. Od tistih znotraj stranke, tistih, ki so posledica stanja duha, kulture in nedialoga znotraj celotne slovenske politike, do tistih čisto osebnih, človeških,« je priznal Žerjav, ki je razkril, da so se pričakovanja z vstopom stranke v koalicijo in vlado do njega kot predsednika stranke in ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo močno povečala.

Ni mogel zadovoljiti pričakovanj

»Vedno bolj sem spoznaval, da vseh teh velikih pričakovanj preprosto nisem v stanju zadovoljiti. Posledično sem vse bolj zaznaval neko nezadovoljstvo, zato želim s to svojo odločitvijo razbremeniti in razelektriti situacijo v stranki. Še posebej pa ne želim, da bi kdor koli zaradi mene kot predsednika ali pa politike, ki jo zagovarjam, izstopal iz stranke, ki sem ji posvetil zadnja štiri leta svojega dela,« je izjavil Žerjav, ki je prepričan, da se je vodstvo stranke, ko je izključilo Kanglerja, odločilo prav.

Noče biti del brezupne politike

»V ospredje smo postavili interes stranke in ne interes posameznika. Sicer pa smo se v stranki veliko pogovarjali, poslušali in poskušali razumeti očitke, ki so naslovljeni na gospoda župana. Vedno in ob vsaki priložnosti je imel Franc Kangler dovolj možnosti predstaviti svojo plat medalje,« pravi minister, ki dodaja, da je odgovornost prevelika, da bi bil lahko še naprej del take brezupne politike.

Še naprej bi bil minister

»Prevečkrat sem se v zadnjem času zalotil pri vprašanjih 'Kaj je meni tega treba?' in 'Kaj imava od vsega tega odrekanja jaz in moja družina?'. Žal nikoli nisem našel nekih smiselnih odgovorov,« zaključuje Žerjav in dodaja, da je še naprej pripravljen delati kot minister.

Deli s prijatelji