KOALICIJA

Žerjav: Ni razlogov za pogovore z Jankovićem

Objavljeno 03. januar 2012 16.15 | Posodobljeno 03. januar 2012 16.15 | Piše: A. L.

Virant se bo moral odločiti, s kom bo šel v koalicijo, pravi Žerjav.

Prvi mož SLS Radovan Žerjav

LJUBLJANA – »Ni razlogov za nadaljevanje pogovorov o vstopu SLS v koalicijo, saj je SLS svoje negativno stališče do tega vprašanja, do katerega so se opredelili tudi strankini pristojni organi, že sporočila.« To je danes dopoldne v dopisu predsedniku Liste Zorana Jankovića – Pozitivna Slovenija Zoranu Jankoviću sporočil predsednik SLS Radovan Žerjav. SLS se je sicer zahvalila za vabilo na pogovor v prostore Poslanske skupine Liste Zorana Jankovića – Pozitivna Slovenija.

Pripravljeni na sodelovanje

Žerjav je predsedniku Pozitivne Slovenije Zoranu Jankoviću zaželel uspešno nadaljevanje pogovorov z morebitnimi koalicijskimi partnerji in čimprejšnji zaključek teh. Kot je še zapisal, se bo SLS po izvolitvi mandatarja in sestavi vladne koalicije pripravljena pogovoriti o sodelovanju Slovenske ljudske stranke pri nujnih projektih za Slovenijo, ki so pomembni za izhod iz težav, v katerih se trenutno nahajamo.

Virant se bo moral odločiti

Hkrati je Žerjav izrazil pričakovanje, da se bodo v Pozitivni Sloveniji v skladu s pozivom političnih strank Lista Virant – Državljanska lista Gregorja Viranta, Demokratične stranke upokojencev Slovenije in Slovenske ljudske stranke z dne 29. decembra danes do konca dne opredelili do pobude za oblikovanje vlade narodne enotnosti oziroma vlade ustavne večine. V zvezi s pobudo za oblikovanje vlade narodne enotnosti in nadaljnjimi koraki, če ta pobuda ne dobi širše politične podpore, je Žerjav na novinarsko vprašanje odgovoril, da se bo moral najprej tudi Virant oziroma njegova stranka odločiti, kam želi iti – s kom bodo šli v koalicijo, saj pogajanja z vsemi stranmi ne bodo mogoča.

 

Deli s prijatelji