OB PRAZNIKU

Žerjav: Da bi bil izhod iz krize čim hitrejši in čim lažji

Objavljeno 27. april 2012 20.16 | Posodobljeno 27. april 2012 20.13 | Piše: P. J., STA

V slovenski družbi se po njegovih navedbah »soočamo z drugačnim okupatorjem«.

LJUBLJANA – »Slovenskemu narodu je v preteklosti uspelo obraniti svojo domovino pred okupatorji in zaživeti svobodno,« je v sporočilu za javnost ob dnevu upora proti okupatorju zapisal predsednik SLS Radovan Žerjav. Kot poudarja, pa verjame, da se bo narod s skupnimi močmi zmogel upirati tudi sodobnemu »okupatorju« v obliki gospodarsko-finančne krize v državi.

Zavejmo se sedanjega trenutka

»Čeprav se dogodki okupiranega slovenskega ozemlja iz časa druge svetovne vojne zdijo danes v časovni perspektivi oddaljeni, je današnji praznik slovenske domovinske zavesti priložnost, da se ob spominu na težke zgodovinske trenutke slovenskega naroda zavemo tudi okoliščin sedanjega trenutka, v katerem živimo v svobodni in samostojni državi, a v krču gospodarsko-finančne krize,« je zapisal Žerjav.

Danes, ko je svoboda samoumevna, se v slovenski družbi po njegovih navedbah »soočamo z drugačnim okupatorjem«, ki ga v sodobnem vidiku občutimo ravno skozi gospodarsko-finančno krizo. Ta kriza pa je izziv sodobne družbe, ki ga bo slovenski narod po prepričanju Žerjava prav tako zmogel premagati s skupnimi močmi.

Gospodarstvo je treba razbremeniti

SLS se trudi, da bi bil izhod iz krize »čim hitrejši in čim lažji, pa čeprav je za to treba narediti kakšen težji korak ali trenutno manj priljubljen ukrep«. V razmerah, kjer gospodarstvo doživlja svoje težke trenutke, je treba narediti vse, da se ga razbremeni, spodbudi njegov prihodnji razvoj in tako ljudem omogoči ohranitev dela, nova delovna mesta in s tem dolgoročno ohranitev blaginje, je še zapisal predsednik SLS.

Deli s prijatelji