JAVNI RAZPIS

Žerjav bo dal denar za kanalizacijo, za športno infrastrukturo pa ne

Objavljeno 14. maj 2012 16.12 | Posodobljeno 14. maj 2012 16.12 | Piše: S. J., STA

Do konca leta samoupravne lokalne skupnosti kandidirajo za pridobitev nepovratnih sredstev v vrednosti 145 milijonov evrov.

Radovan Žerjav

LJUBLJANA – Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Radovan Žerjav je danes povedal, da je njegovo ministrstvo v petek objavilo javni poziv za predložitev vlog za 144,87 milijona evrov vredno sofinanciranje projektov lokalnih skupnosti. Pričakovali bodo vloge, ki se nanašajo na razvoj urbanih naselij, na ekonomsko, izobraževalno, okoljsko, socialno infrastrukturo in javno infrastrukturo na območjih s posebnimi varstvenimi režimi in na turističnih območjih. Ob tem je poudaril, da so regije oziroma lokalne skupnosti na ta poziv čakale več kot leto dni.

Kdo se lahko prijavi na razpis?

Za pridobitev nepovratnih sredstev lahko kandidirajo samoupravne lokalne skupnosti. Ti projekti morajo biti vključeni v izvedbene načrte regionalnih razvojnih programov za obdobje 2012–2014 in imeti potrditev svetov regij.

Gradnja lokalnih cest in športne infrastrukture ne pride v poštev

Izpostavil je projekte, kot so kanalizacija, domovi za ostarele, vrtci in obnova mestnih jeder. Projekti, kot so gradnja lokalnih cest in športne infrastrukture, pa ne pridejo v poštev. Projekte bo delno sofinancirala EU v okviru operativnega programa krepitve regionalnih razvojnih potencialov 2007–2013.

Rok za oddajo vlog je 31. december

Da bi bili prijavitelji čim bolje seznanjeni z javnim pozivom, bo ministrstvo organiziralo tudi več predstavitvenih delavnic. Investicijski projekti morajo biti vredni čez 600.000 evrov, tako imenovani mehki projekti, kjer gradbena dela niso potrebna, pa čez 150.00 evrov. Rok za oddajo vlog je 31. december, ministrstvo pa bo na začetku prihodnjega leta objavilo še en manjši, vendar podoben razpis. Vlagatelji bodo o rezultatih javnega poziva obveščeni najpozneje v roku 60 dni od datuma odpiranja vlog, ki bo predvidoma vsak drugi torek v mesecu. V preteklosti se je razpis za regionalni razvoj pokazal kot eden najuspešnejših, saj imajo občine največjo absorpcijsko sposobnost.

Deli s prijatelji