TRENJA

Ženski ravs v SDS: Zofija cinična, Romana obupana

Objavljeno 24. januar 2014 14.06 | Posodobljeno 24. januar 2014 14.06 | Piše: A. K.

Zofija Mazej Kukovič je cinična, Romana Jordan naj bi znotraj stranke izgubljala bitko.

Zofija Mazej Kukovič, Romana Jordan, Romana Tomc.

LJUBLJANA – SDS Janeza Janše naj bi bila prva stranka, ki bo predvidoma 4. februarja na seji izvršilnega odbora določila listo kandidatov za evropske poslance. Prav zaradi tega menda v zadnjih dneh v stranki prihaja do trenj in finalnih spopadov za prva tri mesta na listi, ki obetajo izvolitev v evropski parlament.

Razkrila račune

Da ne gre za šalo, dokazuje cinizem sedanje evropske poslanke Zofije Mazej Kukovič ob javnem razkritju računov, ki jih je časopisu Večer pokazala njena strankarska kolegica Romana Jordan. »Čestitke Romani za hitrost pri predložitvi računov po desetih letih mandata,« je na twitterju cinično zapisala Zofija Mazej Kukovič.

Dejanje iz obupa?

Med njo in Jordanovo se namreč »bije« odločilna bitka za drugo mesto na kandidatni listi SDS, ki zagotavlja 90-odstotno možnost izvolitve v evropski parlament, poroča spletni portal Pozareport.si. Romana Jordan naj bi znotraj stranke izgubljala bitko, česar se menda dobro zaveda tudi sama, zato je posegla po »obupanem« razkrivanju svojih financ.

Stare zamere

Zamere v stranki naj bi si nakopala lani, ko je KPK objavil poročilo o Janezu Janši in Zoranu Jankoviću, Jordanova pa se takrat Janši ni postavila v bran. Sicer pa v ospredje zadnje dni menda prihaja tudi tretja kandidatka, podpredsednica državnega zbora Romana Tomc. Prvo mesto na listi je menda rezervirano za Milana Zvera, vse bolj pa se kot kandidat za tretje mesto omenja Dimitrij Rupel.

Deli s prijatelji