DAN ŽENA

Ženske izbrale rdeče

Objavljeno 10. marec 2012 13.05 | Posodobljeno 10. marec 2012 13.05 | Piše: Gorazd Šinik

V Izoli so na dan žena pile, ocenjevale in podarjale.

Organizator dogodka, vinar Bruno Zaro s partnerico Darinko Balažič, enologinja Tamara Rusjan in Silvano Sau, predsednik italijanske narodne skupnosti (foto: Gorazd Šinik).

Zdaj že tradicionalna prireditev ob dnevu žena, Vino in ženske, je bila tudi ob svoji šesti ponovitvi dobrodelnega značaja. V Manziolijevi palači v Izoli je ženska ocenjevalna komisija pod vodstvom enologinje Tamare Rusjan strokovno ocenila 10 predlaganih vin, pet belih in pet rdečih, ki jih je namenil izolski vinogradnik in vinar Bruno Zaro, pobudnik srečanja. Najboljše ocenjeno vino je bilo kot vsako leto do zdaj rdeče. Za pičlih šest stotink povprečne ocene je bil komisiji najbolj všeč refošk letnik 2009 pred malvazijo istega letnika.

Lansko zmagovalno vino cabernet sauvignon, opremljeno z izvrstno etiketo La Donna oblikovalke Fulvie Grbac, je šlo na dobrodelno dražbo. Letošnji izkupiček od prodanih 200 steklenic je namenjen Obalnemu društvu za boj proti raku, ki ga vodi dr. Jadranka Vrh Jermančič, osebnost Primorske leta 2011. Prireditev, ki jo soorganizira italijanska samoupravna skupnost iz Izole, je podprl tudi izolski župan Igor Kolenc. Za glasbeno spremljavo je poskrbel pianist in komponist Dean Smolič.

Deli s prijatelji