NAGRAJENEC

Žena igrala, mož zadel

Objavljeno 18. maj 2015 15.16 | Posodobljeno 18. maj 2015 15.16 | Piše: P. Š.

Kozmetika Afrodite je tokrat priromala v Mozirje k štiričlanski družini Bastl.

Nagrada bo prišla prav predvsem ženi, ki je tudi poslala kupon, je ugotovil Jernej Bastl. Foto: Primož Škerl

MOZIRJE – »Nič nisem vedel, da je žena poslala kakšen kupon, zato sem bil toliko bolj presenečen, ko ste me poklicali, da sem nagrajenec. Najprej sem pomislil, da kdo zbija šale,« je bil ob našem prihodu v blokovsko naselje na Praprotnikovi v Mozirju vesel Jernej Bastl. Seveda ni mogel vedeti niti, za kakšno nagrado gre, a ob pogledu na Afroditino kartonsko škatlo mu je bilo takoj jasno, da bo njena vsebina večinoma prav prišla ženi. Kakopak, saj je vendar ona poslala kupon.

Sinova Žan in Jan zvedavo pregledujeta, s čim bodo zvečer razveselili mamo, ki je v popoldanski službi. »Saj sem ji že povedal, da smo nagrajenci. Vidim, da bo šla bolj sveža spat. Meni pa bo prav prišel losjon za po britju. Veliko je tega, po mojem bo količina zadostovala vsaj za dva meseca,« navrže oče in pove, da družina sicer dokaj redno sodeluje v nagradnih igrah in da ni bilo prvič, da so med nagrajenci. Med vidnejše nagrade uvrsti petkilogramski paket čokolade in nekaj stotakov vreden nakupovalni bon. »Smo spletni naročniki Slovenskih novic. Žena po navadi že zjutraj sede za računalnik, prebere, kar jo zanima, na nagradne igre seveda ne pozabi.«

Nagrajenec Jernej je zaposlen v ljubenskem KLS, ki je ob BSH najuspešnejše podjetje v Zgornji Savinjski dolini, sicer pa prihaja iz sosednjih Nazarij. Z družino se je naselil v zgornjem delu trškega jedra, če bi to jedro vzeli zelo na široko. Rad pohvali svoj kraj, predvsem najbolj znani predel Mozirskega gaja, kamor pogosto zaide tudi zavoljo svoje velike ljubezni – ribolova. 

Deli s prijatelji