NA KOŽO

Zelo simpatični 
bratje

Objavljeno 02. januar 2017 23.35 | Posodobljeno 02. januar 2017 23.36 | Piše: Rok Tamše
Ključne besede: komentar

Kako je lahko glasbeni koncert kot najbolj nora nogometna tekma.

Rok Tamše.

Vemo, da sladica vselej pride na koncu. Ker v naslovu nastopajo bratje, verjetno pričakujete, da bo ta zapis namenjen Prevčevim, za katere stiska pesti vsa Slovenija, medtem ko se te dni trudijo upravičiti pričakovanja na novoletni skakalni turneji. Toda dovolite mi, da se odmaknem od športne scene, saj smo vendarle tudi športni novinarji zgolj iz krvi in mesa, mnogi navdih za svoje delo iščemo in najdemo tudi zunaj športa, v drugače tematsko obarvanih knjigah, filmih in glasbi, ki pa so lahko lep navdih in drugačna iztočnica za spremljanje, dojemanje ter posredovanje podobe vrhunskega in rekreativnega športa našim bralcem. Pa saj je bil tudi nedavni praznični koncert zasedbe Los Hermanos muy simpaticos v Repeteju na ljubljanskem Gornjem trgu pravzaprav kot kakšna nora nogometna tekma z vsemi možnimi vložki – goli, prekrški, sodniškimi napakami, menjavami ritma, kletvicami – ali pa kot kakšen dvourni glasbeno-humoristični sprint, pod katerega bi se sopodpisal tudi veliki zabavljač, svetovna atletska legenda Usain Bolt.

Frontmen in pevec zasedbe Branko Završan, ki ga sicer bolj poznamo kot igralca in izvajalca šansonov, s svojimi glasbenimi brati poskrbi za nori miks melodij legendarnih svetovno znanih skladb, ki jih dopolni s teksti slovenskih izvajalcev. Na njihovem koncertu ste žejni, a ne utegnete srkniti, ker ste v poplavi smeha in solz, ki so pravzaprav žlahtne kapljice glasbeno navihane radosti, te pa sicer povprečno umirjenega obiskovalca koncertov v hipu preobrazijo v glasnega pevca ter velikega navijača benda in vsakega člana posebej. Saj sem omenil, kot na tekmi, le da gre tu za nadvse inteligentno in humorno podajanje noro zabavnih glasbenih kombinacij z domiselnim preigravanjem in poigravanjem kitarista Uroša Rakovca, basista Žige Goloba in bobnarja Blaža Celarca (tokrat je manjkal Boštjan Gombač).

Vas zanima, kako Završan interpretira Kopalnico ima skupine Hazard na glasbeno podlago Riders on the storm od The Doors, kako izpade tekst Kingstonove Cela ulica nori na surovo muziko Metallice, kako s pretežno rockerskimi hiti plemenitijo še tekste Helene Blagne, Pop designa, Šank rocka, Mirana Rudana...? Razvajanje na špilu Zelo simpatičnih bratov je lahko vaša najduhovitejša novoletna zaobljuba. Prebudite v sebi pevca, plesalca, smejalca in navijača na koncertu za kozarce in robce! 

Deli s prijatelji