BREZ NASLOVA

Železnice sofinancirale študij prepisovalcu Pavliču

Objavljeno 03. januar 2013 15.39 | Posodobljeno 03. januar 2013 15.39 | Piše: T. L.

Pavliču so študij v večji meri financirale Slovenske železnice, od njih pa je kasneje za diplomo prepisal enega od dokumentov. O odvzemu naziva jih skoraj tri mesece ni uradno obvestil.

Janko Pavlič.

LJUBLJANA – Zgodba o prepisani diplomski nalogi Janka Pavliča, do nedavnega pomočnika direktorja družbe Slovenske železnice Infrastruktura, se počasi razpleta. Pavlič je zaradi prepisovanja tujih avtorskih del ostal brez kar dveh strokovnih naslovov, medtem ko so za Dnevnik Slovenske železnice (SŽ) potrdile, da so Pavliču študij na fakulteti za pomorstvo in promet (FPP), ki ga je končal z diplomskim delom, za katero se je pozneje izkazalo, da ga je v večji meri prepisal brez navajanja vira, sofinancirale.

Pavlič je zaradi prepisovanja tujih virov brez navajanja ostal tudi brez strokovnega naziva inženir prometa, ki ga je pridobil leta 1999. 

Za študij je od SŽ dobil pet tisočakov

Pavlič je za študij, pri katerem je pridobil naziv diplomiranega inženirja tehnologije prometa in mu ga je senat fakultete septembra lani odvzel zaradi navajanja tujih virov brez omembe avtorjev, od SŽ prejel okoli 5000 evrov. S tem denarjem je Pavlič po ceniku FPP v obdobju, ko je končal študij (študijsko leto 2006/07) več kot pokril stroške obiskovanja vsaj dveh letnikov predavanj v študijskemu programu in opravljanja izpitov. Ali in kdaj bo moral Pavlič vrniti denar, naj bi bilo znano v naslednjih dneh. 

Plačali so mu študij, on pa prepisal interno navodilo 

Pavlič je na FPP prvič diplomiral leta 1999, drugič pa leta 2006 z diplomsko nalogo Zavarovanje železniškega prometa na relaciji Ljubljana–Ljubljana Moste–BTC, v kateri naj bi v pretežni meri prepisal interno navodilo za upravljanje, ki so ga SŽ izdale leta 2005, še poroča Dnevnik. Toda čeprav so Pavliču študij v večji meri financirale SŽ, od katerih je kasneje celo brez navajanja prepisal enega od dokumentov, pa Pavliču o odvzemu dveh strokovnih naslovov v skoraj treh mesecih ni uspelo obvestiti SŽ.

Deli s prijatelji