PROMET

Že od zgodnjih jutranjih ur kilometrske kolone vozil

Objavljeno 03. avgust 2013 09.31 | Posodobljeno 03. avgust 2013 19.02 | Piše: T. L., S. J.

Razmere na cestah se počasi umirjajo, vendar zastoji na mejnih prehodih ostajajo.

Hrvaška poroča o kolonah pri vstopu v državo, pri nas ne poročajo o posebnostih na mejnih prehodih

LJUBLJANA – Da bo ta konec tedna eden prometno najbolj obremenjenih, so danes zjutraj že kazali dolgi zastoji, ki so nastali na slovenskih cestah: tako je bil na koncu podravske avtoceste pri Dražencih zastoj dolg pet kilometrov, od Kozine proti Starodu se je vila 25 kilometrov dolga kolona vozil, pred predorom Karavanke pa je bil ob vstopu v Slovenijo šest kilometrov dolg zastoj. 

Na srečo se razmere na cestah umirjajo, na avtocestah, predvsem na Primorskem in Gorenjskem, še prihaja do posameznih daljših zastojev. Tudi čakalne dobe na mejnih prehodih s Hrvaško so se skrajšale.

Kje so še vedno zastoji?

Zastoji so zaradi prometnih nesreč na regionalni cesti Črnomelj–Vinica, v Kanižarici, kjer promet poteka enosmerno. Na regionalni cesti Maribor–Vurberk–Ptuj, med Zgornjim Duplekom in Spodnjim Duplekom, pa je cesta zaprta. Obvoz je urejen po lokalnih cestah. 

Zaradi okvare vozila je na štajerski avtocesti oviran promet na počasnem pasu pred priključkom Šentilj proti Avstriji. Na pomurski avtocesti je zaradi razlitega olja po cestišču zaprt vozni pas med priključkoma Murska Sobota in Lipovci proti Madžarski. 

Pred počivališčem Ravbarkomanda proti Ljubljani je zaradi velikega števila vozil na počivališču oviran promet, zaradi povečanega števila tovornih vozil pa na primorski avtocesti pred prehodom Fernetiči proti Italiji.

Še vedno pa je tudi zastoj na cesti od Kopra proti mejnemu prehodu Dragonja.

Čakalne dobe na mejnih prehodih

Na mejnem prehodu Dragonja je čakalna doba za osebna vozila pri izstopu dve uri, pri vstopu pa pol ure.

Domačini, uporabite manjše mejne prehode 

V prometnoinformacijskem centru domačim voznicam in voznikom priporočajo uporabo manjših mejnih prehodov (Vinica, Metlika, Petrina, Sočerga ter Sečovlje).

Zastoji so sicer tudi na Hrvaškem, v Avstriji ter v Italiji.

Vozniki, ne ogledujte si posledic prometne nesreče!

Voznikom, ki vozijo mimo prometnih nesreč, v prometnoinformacijskem centru priporočajo, da se ne ustavljajo na vozišču in si ne ogledujejo posledic nesreč.

Zastoji tudi v sosednjih državah

Na avtocesti Benetke–Trst še zmeraj nastajajo krajše kolone v smeri proti Sloveniji. Vozila stojijo tudi na avstrijski strani karavanškega predora pri vstopu v Slovenijo. Na Hrvaškem je najgostejši promet na mejnih prehodih – na mejnem prehodu Pasjak vozila v koloni čakajo do štiri ure – ter v smeri proti morju, zlasti proti trajektnim pristaniščem Pag, Rab, Cres ter proti Zadru in Splitu.

Močno povečan promet iz smeri Italije in Avstrije skozi Slovenijo ter naprej proti mejnim prehodom s Hrvaško je sicer pričakovati tudi v nedeljo.

Imate fotografije ali zanimive informacije? Pišite nam.

Deli s prijatelji