FIDES

Zdravniki, vsaj večina, ne bodo stavkali

Objavljeno 06. april 2012 20.43 | Posodobljeno 06. april 2012 20.43 | Piše: M. U., STA

Nižanje razponov med plačnimi razredi je nesprejemljivo.

V pasji vročini pa dela tudi osebje v UKC Ljubljani, domu za upokojence in ZPKZ Ljubljana (fotografija je simbolična)

LJUBLJANA – Največji sindikat zdravnikov in zobozdravnikov Fides se napovedani stavki dela javnega sektorja 18. aprila ne bo pridružil, je pojasnil predsednik Fidesa Konrad Kuštrin. Stavko so sicer tudi uradno napovedali v Sindikatu državnih organov, pridružuje se ji tudi vsaj 39 sindikatov v vzgoji in izobraževanju, ki so člani Sindikata VIR.

Nižanje razponov med plačnimi razredi nesprejemljivo

Predsedstvo Fidesa je sicer danes kot povsem nesprejemljive ocenilo predloge o znižanju razponov med plačnimi razredi. To po njihovem mnenju pomeni utrjevanje uravnilovke in nepovraten poseg v plačni sistem. Prav tako ocenjujejo kot nestrokoven in nekorekten poseg v kolektivno pogodbo glede dopustov. Vendar pa so ocenili, da imajo v okviru mandata, ki jim ga je podelil glavni odbor, še vedno možnost s pogajanji priti do sprejemljivih rešitev. Naslednja seja glavnega odbora bo v četrtek, ko bodo odločili o nadaljnjih korakih.

Tudi če bi v četrtek sprejeli sklep o začetku stavke, pa se stavki 18. aprila ne morejo pridružiti, saj jo morajo sindikati dejavnosti posebnega družbenega pomena napovedati najmanj deset dni vnaprej.


 

Deli s prijatelji