GLAS LJUDSTVA

Zdravniki naj končno prevzamejo odgovornost za svoja dejanja

Objavljeno 03. oktober 2013 22.09 | Posodobljeno 03. oktober 2013 22.09 | Piše: Mo. S.

Večina sodelujočih v naši anketi meni, da se je Borut Pahor odločil prav, ko ni pomilostil obsojene zdravnice Nade Cesarec.

Nada Cesarec.

LJUBLJANA – V zadnji anketi smo vas vprašali, ali bi se moral predsednik republike Borut Pahor usmiliti zdravnice Nade Cesarec in jo pomilostiti. Naj spomnimo, da se Pahor za ta korak ni odločil, pri tem pa je upošteval negativna mnenja pravosodnih institucijimage.

Večina: Naj končno prevzamejo odgovornost

Največ, kar 60 odstotkov v anketi sodelujočih bralcev meni, da se je Pahor odločil prav in da naj zdravniki, ki so bili vse do zdaj nedotakljivi, končno prevzamejo odgovornost za svoja dejanja. Slaba četrtina (21 odstotkov) anketirancev pravi, da je Cesarčeva le žrtev, njen primer pa je razgalil vso gnilobo zgrešene zdravstvene politike.

Da bi se Pahor Cesarčeve moral usmiliti, saj bi lahko vedel, da noben človek ne more biti na dveh krajih hkrati, meni 13 odstotkov anketirancev, medtem ko je najmanjši delež (šest odstotkov) sodelujočih mnenja, da Pahor govori o pravičnosti in poštenosti, zdaj pa kaže, da mu za težave običajnih ljudi ni mar.

Vabimo vas k sodelovanju v novi anketi, kjer vas vprašujemo, ali bomo kmalu šli na predčasne volitve.

Deli s prijatelji