JE ALI NI?

Zdravnica vztraja: Bavčar je resno bolan

Objavljeno 31. januar 2015 21.58 | Posodobljeno 31. januar 2015 22.04 | Piše: M. U.

Spremembe zakona o izvrševanju kazenskih sankcij pripravljene, vendar ne zaradi Bavčarja.

Če bi delnice Petrola ohranile vrednost, bi bil gospodarstvenik leta, je prepričan Bavčar

LJUBLJANA – Kot smo že poročali, Igor Bavčar, ki bi v torek moral začeti prestajati zaporno kazen na Dobu, tja ni prišel zaradi hospitalizacije v izolskem Medicorju. V Tv klubu na Pop tv je njegova zdravnica med drugim govorila o napadih na zdravniški poklic. »Bavčar je resno bolan, v pol leta se je njegovo zdravstveno stanje večkrat poslabšalo,« je dejala Metka Zorc.

Poslabšanje kronične angine pektoris pa se je zgodilo v začetku tedna, ko so Bavčarja hospitalizirali, je pojasnila. Ker so Bavčarja zdravili na intenzivnem oddelku, je dejala, da ga od tam lahko odpeljejo le na lastno odgovornost, v Medicorju se s tem pač ne strinjajo. Bavčarjeva zdravnica je še ponovila svoje stališče, da je Bavčar tako bolan, da potrebuje nujen operativni poseg, ki ga bodo izvedli prihodnji teden. Na vprašanje, kaj bi bilo, če bi Bavčarja vendarle odpeljali na Dob, pa je odgovorila, da bi doživel stres in bi lahko, na Dobu, kjer ni ustrezne in takojšnje zdravniške pomoči, izgubil življenje. Generalni direktor uprave za izvrševanje kazenskih sankcij Jože Podržaj je na to odgovoril, da je na Dobu poskrbljeno tudi za resne bolnike. Za Bavčarja bi bilo poskrbljeno, tudi če bi bilo njegovo stanje tako slabo, kot pravi njegova zdravnica.

Spremembe zakona o izvrševanju kazenskih sankcij pripravljene, vendar ne zaradi Bavčarja

Minister za pravosodje Goran Klemenčič pa je povedal, da je predlog sprememb zakona o izvrševanju kazenskih sankcij pripravljen in bo šel prihodnji teden v medresorsko usklajevanje, najkasneje februarja pa bo že na poslanskih klopeh. Zatrdil je, da ga niso pripravili zato, ker se poskuša Igor Bavčar izogniti prestajanju kazni.

Predsednik ljubljanskega okrožnega sodišča Marjan Pogačnik nasprotuje temu, da lahko vsak lečeči zdravnik izdaja potrdila za potrebe sodišča. Zavzema se za vzpostavitev mreže referenčnih centrov, ki bi izdajali vsa potrdila, ki jih obdolženec in priče potrebujejo za potrebe sodišča, in zgolj ta bi bila relevantna. V primeru Bavčar po njegovih besedah manjka preveritev, ali je zdravstveno stanje obsojenca res tako, kot trdi lečeči zdravnik.

Deli s prijatelji