RAZSODBA

Zdravnica v primeru Nekrep ostala brez licence

Objavljeno 27. januar 2012 14.25 | Posodobljeno 27. januar 2012 14.25 | Piše: A. F., STA

Zdravniška zbornica Slovenije je odločila, da se pediatrinji Zlatki Kanič začasno, za obdobje dveh mesecev od pravnomočnosti odločbe, odvzame zdravniška licenca.

Zakonca Nekrep

LJUBLJANA – Zdravniška zbornica Slovenije je odločila, da se pediatrinji Zlatki Kanič začasno, za obdobje dveh mesecev od pravnomočnosti odločbe, odvzame zdravniška licenca zaradi večje strokovne pomanjkljivosti ali napake pri delu v primeru zdravljenja Bora Nekrepa, je na novinarski konferenci povedala predsednica zbornice Gordana Živčec Kalan.

Zdravniška zbornica vodi postopke na napačen način

Živčec Kalanova je odločitev o odvzemu licence Kaničevi sprejela že prej, pred razkritjem vsebine pa so počakali, da je Kaničeva prejela upravni akt z odločitvijo. Upravni postopek odločanja o odvzemu licence Zlatki Kanič, ki je zdravila Bora Nekrepa, je bil uveden, potem ko je nadzor upravne inšpekcije v zdravniški zbornici pokazal, da zbornica na napačen način vodi postopke odločanja o odvzemu licence zdravnikom.

Inšpektorji nad zbornico

Inšpektorji so v nadzoru predsednici zbornice Gordani Živčec Kalan naložili, naj v primeru odločanja o vlogi, ki jo je decembra 2008 vložil odvetnik družine Nekrep Andrej Pitako, izvede ustrezne postopke za pravilno in zakonito odločitev ter o tem izda konkreten upravni akt. Zbornica je upravni postopek v zadevi Kanič sprožila jeseni 2010, prva obravnava pa je potekala oktobra lani.

Dvanajstletni Bor Nekrep je umrl marca 2008 zaradi možganskega edema. V mariborsko pediatrično kliniko je bil sprejet 12. marca 2008, od tam pa je bil dan kasneje premeščen v Univerzitetni klinični center Ljubljana, kjer je po osmih dneh umrl.

Deli s prijatelji