BRALEC POROČEVALEC

Zdravnica: Nimam časa za vas

Objavljeno 19. julij 2012 17.30 | Posodobljeno 19. julij 2012 13.09 | Piše: A. K.

Zdravnica pacientke ni niti pregledala, ta se je nato v laboratorij odpravila kot samoplačnica.

Redni pregledi pri zdravniku, zdrava prehrana in redna telesna dejavnost so največ, kar lahko storite za svoje zdravje

LJUBLJANA – Zdravnik mora znati vprašati in prisluhniti, odnos med njim in pacientom pa bi moral temeljiti na pristnem dialogu, v katerem zdravnik aktivno posluša bolnika in ga tudi ustrezno obravnava. A naša bralka žal ni imela take sreče, ko se je po dolgem času zaradi slabega počutja odpravila v zdravstveni dom v Ajdovščini. Ker njene osebne zdravnice ni bilo, so jo sprejeli pri Bogomili Puc Vidrih, ki jo je nadomeščala.

»To je vaš problem«

Bralka, ki je povedala, da že lep čas ni imela težav z zdravjem, a se je ravno takrat počutila zelo slabo, si verjetno niti v najhujših sanjah ni predstavljala, da jo bo zdravnica tako grdo odpravila. »Povedala sem ji, kaj mi je in kaj sumim, da stoji za tem, a se je spravila name, da je to zaradi tega, ker ne jem mesa in da je to moj problem. Dejala je še, da ni videti, da bi mi kaj manjkalo in da ne bo na stroške zavarovalnice naročala preiskav v takih primerih,« nam je razkrila ogorčena bralka. Še več, zdravnica ji je dejala, da za take stvari nima časa ...

Niti pregledala je ni

Ko ji je bralka povedala, da se res počuti zelo slabo, ji je zdravnica odvrnila, naj se v laboratorij odpravi kot samoplačnica. »Ali ni njeno delo ravno to, da ugotovi, zakaj se nekdo slabo počuti?« se sprašuje bralka, ki je iz ordinacije odšla povsem pretresena. Zdravnica je ni pregledala, zato se je v laboratorij odpravila kot samoplačnica.

Pritožbo bodo obravnavali po dopustih

Seveda je vodstvu zavoda in strokovni vodji napisala pritožbo. »Od strokovne vodje zavoda sem takoj dobila zelo prijazen odziv, v katerem mi je sporočila, da bodo pritožbo obravnavali takoj po dopustih, in mi ponudila pomoč pri interpretaciji izvidov laboratorijskega pregleda, ki sem ga opravila samoplačniško,« je še dejala naša bralka.

Poklicali smo v ambulanto omenjene zdravnice, a nam je žal ni uspelo priklicati. 

Imate podobno izkušnjo in ste jo pripravljeni deliti z nami? Izpolnite spodnji obrazec in nam jo zaupajte.

Deli s prijatelji