KAJ JE RES?

Zdrahe v državnem podjetju, urednik zanika pritiske na nadzornika

Objavljeno 13. februar 2014 19.51 | Posodobljeno 13. februar 2014 19.51 | Piše: S. N.

K predsedniku nadzornega sveta naj bi šel v imenu zaposlenih in zahteval, da se pogoji prodaje zaostrijo do te mere, da bo projekt blokiran.

LJUBLJANA – Odgovorni urednik Telekomovega spletnega portala Planet Siol.net Uroš Urbas naj bi po nekaterih podatkih pri predsedniku nadzornega sveta Telekoma Borutu Jamniku lobiral proti prodaji portala grškemu ponudniku Antenna, ki je že lastnik televizije Planet TV. Skliceval naj bi se na zaposlene, češ da bi prodaja Grkom, ki že imajo v lasti 51 odstotkov televizije, pomenila predajo medija v roke politični desnici. Urbas vse to zanika.

Uprava: Siol ni na prodaj

Urbas naj bi sicer pri prvem nadzorniku dosegel, da je Jamnik na zagovor poklical upravo in ji naročil, da zaostri pogoje prodaje, ki naj bi bila že dogovorjena v pogodbi ob nakupu Planet TV. Po naših informacijah naj bi bil zdaj prav zaradi zaviranja, zavlačevanja in postavljanja nemogočih dodatnih pogojev uprave projekt prodaje blokiran.

Iz uprave na naša vprašanja odgovarjajo, da spletni medij Planet Siol.net ni v procesu prodaje in da »skladno z načeli korporativnega upravljanja nadzorni svet spremlja poslovanje Skupine Telekom Slovenije in njenih hčerinskih družb ter skladno s svojimi pristojnostmi sprejema odločitve. Nadzorni svet Telekoma Slovenije v sedanji sestavi nikdar ni imel na dnevnem redu aktivnosti, povezanih s Planet SiOL.net, tako da v zvezi s tem tudi ni sprejemal kakršnih koli odločitev. Prav tako o tej temi predsednik nadzornega sveta nikoli ni govoril z upravo Telekoma Slovenije niti ji ni dajal kakršnih koli navodil.« Jamnik je dejal, da je njegovo stališče enako stališču uprave. Priznal je, da se je z Urbasom poznata in da sta kdaj tudi govorila, vendar kar se tiče te zadeve, je njegova izjava enaka izjavi uprave.

Urbas zanika srečanje

Zakaj je proti prodaji portala tujim kupcem, zakaj je v imenu zaposlenih pri prvem nadzorniku Jamniku zahteval, da se portala ne proda, in ali je o svojih lobističnih aktivnostih obvestil predsednika uprave Telekoma Rudolfa Skobeta, smo vprašali tudi Urbasa, ki je v odgovoru zapisal, da se z Jamnikom ni nikoli pogovarjal o prodaji portala »zato so vaša vprašanja brezpredmetna. Vsekakor pa o prodaji odloča izključno lastnik, v nobenem primeru pa ne urednik. Jaz se ukvarjam z vsebino Planeta Siol.net, moje delo se vidi v mesečni rasti branosti,« je zapisal Urbas.

Urbas, ki državni spletni portal vodi od lani, je pred dnevi že vznemiril javnost s pripisom h kolumni lobista Mileta Šetinca, češ da ga je »med gostujoče pisce povabili, ker je uredništvo od krogov blizu vladi deležno ponavljajočih se očitkov, da ne razumemo prizadevanj, naporov in dosežkov zdajšnje vlade«.

Deli s prijatelji