SPORNI POSLI

Zdenko Pavček in njegov sin kazensko ovadena

Objavljeno 03. september 2013 10.14 | Posodobljeno 03. september 2013 10.14 | Piše: T. L.

Poleg obeh Pavčkov je stečajni upravitelj ovadil še Boštjana Novaka in Darka Šafariča. Četvorka se je zdaj zavila v molk.

Tajkun Pavček je prevzel tudi Sistemsko tehniko in pogorel v poslu za osemkolesnike, ki ga je dobila finska Patria

LJUBLJANA – Zaradi prenosa lastništva romunskega podjetja z Viatorja & Vektorja Logistike na Izletnik Celje je stečajni upravitelj proti Zdenku Pavčku in še trem osebam vložil kazensko ovadbo, poroča Dnevnik. Pavček je tako še eden od vidnejših ljudi v gospodarstvu, ki so zaradi domnevno spornih poslov prislužili kazensko ovadbo. 

Poleg Pavčka naj bi stečajni upravitelj Anton Jagodic ovadil še nekdanjega direktorja podjetja Viator & Vektor Boštjana Novaka, predsednika uprave Izletnika Celje Darka Šafariča in Pavčkovega sina, Petra, ki je v Skupini Viator & Vektor zasedal enega vodilnih položajev. Po poročanju Dnevnika so bile kazenske ovadbe vložene zaradi suma storitve kaznivih dejanj zlorabe položaja ali zaupanja pri opravljanju gospodarske dejavnosti in oškodovanja upnikov. Ovadba naj bi bila vložena, ker je bilo lastništvo romunskega podjetja Viator & Vektor Ro tik pred stečajem Viatorja & Vektorja Logistike septembra 2011 preneseno na družbo Izletnik Celje (ki je tudi v lasti Skupine Viator & Vektor). 

Na ljubljanskem okrožnem tožilstvu so potrdili, da so ovadbo prejeli v drugi polovici junija in da je zadeva v dopolnitvi na policiji. Zdenko Pavček se je zavil v molk, prav tako pa je za Dnevnik dejal, da zadeve ne bo komentiral niti njegov sin Peter.

Deli s prijatelji