PRIHAJA ZIMA

Zdaj bo stisnilo: snega do 30 centimetrov, Arso z opozorili

Objavljeno 23. januar 2014 15.01 | Posodobljeno 23. januar 2014 09.33 | Piše: S. U.

V naslednjih dneh nas čakajo nizke temperature, sneg in burja. Ste pripravljeni?

LJUBLJANA – Kljub temu da bo letošnja zima najverjetneje ena najtoplejših v zadnjem času, pa bo, kot kaže, le zapadlo nekaj snega. »Danes bo oblačno, predvsem v zahodni in južni Sloveniji bo čez dan občasno rahlo deževalo. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 7, na Primorskem okoli 10 stopinj C. Ponoči se bodo padavine krepile in zajele vso državo. Ohladilo se bo, meja sneženja se bo spuščala. Jutri bo oblačno s padavinami. V notranjosti Slovenije bo po večini snežilo, na Primorskem deževalo. Zvečer bodo padavine slabele. Temperature bodo od –1 do 2, na Primorskem do okoli 8 stopinj C,« zapišejo na Arsu.

Preberite več o vremenu.

V torek še ena pošiljka

To pomeni, da se nam že v petek obeta precej bolj zimsko vreme. »V noči na petek bo začelo snežiti na severozahodu, nato pa se bodo padavine razširile po vsej državi. Sprva bo verjetno v notranjosti še deževalo. Snežilo bo vse do sobote zjutraj, dopoldne pa naj bi sneženje ponehalo. Največ snega bo predvidoma zapadlo v vzhodnem delu Notranjske, na Kočevskem in v Beli krajini, lokalno do 30 cm,« nam je še zaupal dežurni prognostik.

Temperature bodo še ves prihodnji teden ostale pod lediščem, nekje sredi tedna, najverjetneje v torek, pa bi lahko dobili še eno pošiljko snega.

Hude zime ne bo

Sicer pa, kot smo že poročali, meteorologi Agencije RS za okolje in prostor predvidevajo, da letos hude zime v naših krajih ne boimage. »Do aprila ne kaže, da bo kaj hujšega. Aprila so po navadi tudi tla toplejša. Ohladijo se lahko, če zapade malo snega ali v jasnih nočeh, ko se tla osušijo in ohladijo. Aprila so pa že višje temperature in več sonca, in tudi če pade sneg, se ne obdrži dolgo.«

Opozorilo

V petek, 24. januarja, bo zapihala močna burja, ki bo predvidoma najmočnejša od poldneva do sobotnega jutra. Najmočnejši sunki bodo na izpostavljenih mestih do okoli 120 km/h. Tudi ob morju bodo lahko najvišje hitrosti okoli 80 km/h. V soboto čez dan bo burja postopoma slabela. Vetrovno bo tudi drugod po državi.

 

Deli s prijatelji