PONEDELJKOVO VREME

Zbudili se bomo v megleno jutro, potem Primorska čez 30

Objavljeno 02. avgust 2015 15.03 | Posodobljeno 02. avgust 2015 15.02 | Piše: K. K.

Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 17, ob morju do okoli 19, najvišje dnevne pa od 25 do 29, na Primorskem do okoli 31 stopinj.

LJUBLJANA – Nevihte, ki so dopoldne vlažile nekatere kraje po Sloveniji, bodo po napovedi Agencije RS za okolje (Arso) do večera ponehale. Popoldne bo spremenljivo, predvsem v zahodnih in severnih krajih tudi pretežno oblačno. Pojavljale se bodo krajevne plohe in posamezne nevihte. Najmanj verjetne bodo v vzhodni Sloveniji. Najvišje dnevne temperature bodo v severozahodnih krajih okoli 20, drugod od 22 do 28 stopinj.

Upoštevajte diete, jemljite zdravila

Vremenski vpliv bo obremenilen, občutljivi ljudje bodo imeli z vremenom povezane težave, okrepljeni bodo tudi nekateri bolezenski znaki. V noči na ponedeljek bo obremenitev slabela. Priporočajo dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večjo previdnost.
Obremenjenost zraka s cvetnim prahom pelina bo nizka do lokalno srednje visoka, nekateri preobčutljivi posamezniki bodo zato lahko imeli težave z zdravjem. Koncentracija trav in trpotca bo nizka. V zraku bo še srednje visoka koncentracija cvetnega prahu kopriv, ki je manjšega alergološkega pomena in običajno ne povzroča zdravstvenih težav. V Primorju bo v zraku nizka koncentracija pelina, trpotca in koprivovk (kopriva in krišina) ter posamezna zrna trav in ligustra. Obremenitev s sporami gliv bo visoka.

Ponoči jasno, zjutraj megla

Ponoči se bo zjasnilo, nekaj oblačnosti bo ostalo ponekod v notranjosti Slovenije. Zjutraj bo ponekod možna megla. Jutri bo na Primorskem pretežno jasno. Tudi drugod bo čez dan sončno vreme. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 17, ob morju do okoli 19, najvišje dnevne pa od 25 do 29, na Primorskem do okoli 31 stopinj.

V torek in sredo bo povečini sončno in postopno bolj vroče. Popoldne bo možna kakšna nevihta.

Prehodno hladnejši zrak

Nad večjim delom Evrope je območje visokega zračnega tlaka. V višinah priteka k nam prehodno nekoliko hladnejši in vlažnejši zrak, ki povzroča spremenljivo vreme in krajevne padavine.

Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi plohami in nevihtami tudi v sosednjih pokrajinah. Ob Jadranu bo čez dan večinoma suho. Jutri bo sončno, popoldne bodo v Alpah in ponekod v notranjosti Hrvaške možne posamezne plohe ali nevihte.

Deli s prijatelji