PRIJAVLJEN

Zbrcani Murko pod drobnogledom davkarjev

Objavljeno 21. marec 2012 12.02 | Posodobljeno 21. marec 2012 12.02 | Piše: A. L.

Delo na črno, poslovanje z gotovino nad dovoljeno vrednostjo. Koliko bo znašala kazen?

... nato pa je Murko dobil silovito brco v trebuh, ki ga je dobesedno zabila na zaboje s pivom. (Foto: govori.se)

LJUBLJANA – Štajerski slavček Damijan Murko je z zadnjim videom, za katerega še vedno ne vemo, ali je resničen ali zaigran (brca je bila videti res boleča), razvnel slovensko javnost. Prav zaradi posnetka, na katerem jih je »fasal«, pa ga je pod drobnogled vzela tudi davčna uprava. 

Durs: Ne moremo in ne smemo komentirati

»Zadeve ne moremo in ne smemo komentirati, ker nam to preprečuje zakonodaja. V skladu z Zakonom o davčnem postopku kot davčna tajnost veljajo vsa dejstva, okoliščine, podatki, odločitve in drugi dokumenti, ki zadevajo posameznega zavezanca za davek. Vaše elektronsko sporočilo pa bomo vsekakor smatrali kot prijavo.« Tako so nam na vprašanje, ali vodijo kakšen postopek zoper Damijana Murka zaradi omenjenega posnetka, odgovorili z Davčne uprave RS.

Delo na črno?

Če špekuliramo, bi lahko rekli celo, da utegne iti za delo na črno. Poleg tega pa je štajerski slavček sprejel, menda za 20 minut dela, 900 evrov gotovine na roke. Jih bo tudi prijavil davkariji in dal državi, kar je njenega? Poleg tega je očitno v prekršku, če vse drži, tudi plačnik Murkovega pregrešno dragega nastopa. Namreč, od decembra lani lahko pravne osebe poslujejo le s 50 evri gotovine. Kazni za prekršek pa niso nizke.

Zdaj so na vrsti uradne službe. Te bodo tudi prve ugotovile, ali je posnetek pristen ali ne, ter razkrile resnico.

Deli s prijatelji