GLAS LJUDSTVA

Zbor za republiko izziva nasprotnike vlade

Objavljeno 04. februar 2013 18.06 | Posodobljeno 04. februar 2013 18.06 | Piše: A. K.

Rezultat je skoraj izenačen, a je kljub temu več tistih, ki menijo, da privrženci vlade svojim nasprotnikom skačejo v zelje.

LJUBLJANA – Letošnji kulturni praznik bosta zagotovo zaznamovala tretja vseslovenska vstaja in hkratni shod Zbora za republiko. Nekateri menijo, da gre za provociranje zagovornikov vlade in nekakšen znak, da je med njimi zavladal strah, toda v Zboru za republiko so pred dnevi povedali, da gre zgolj za svobodno izmenjavo mnenj.

Zagovorniki izzivajo nasprotnike

Svoje mnenje o shodih, ki sta napovedana za 8. februar v prestolnici, so v anketi izrazili tudi naši bralci. Dobra tretjina oziroma 34 odstotkov jih meni, da z izborom datuma privrženci izzivajo nasprotnike vlade. 30 odstotkov vprašanih meni, da nasprotniki vlade nimajo pravice določati drugim, kdaj in kje naj se shajajo. 

Četrtina naših bralcev oziroma 24 odstotkov meni, da bi bilo boljše za oboje, če bi se nehali shajati na ulicah in bi se lotili česa koristnega. Šest odstotkov vprašanih meni, da je shod totalna neumnost in da je dovolj drugih dni, ko shodi niso napovedani, preostalih šest odstotkov pa je odgovorilo, da se ne ukvarjajo ne z enimi ne z drugimi. 

V anketi je sodelovalo 863 ljudi. Pozivamo vas k sodelovanju k novi anketi, ki se nanaša na vstop Hrvaške v EU in ceno, ki bi jo lahko Slovenija ob tem plačala.  

Deli s prijatelji