POZIV K SLOGI

Zbor ne mara napadov na Janšo

Objavljeno 13. avgust 2012 10.39 | Posodobljeno 13. avgust 2012 10.22 | Piše: T. L.

Naloge, ki so pred Slovenijo, so rešljive le, če v vladni ekipi domujejo složnost, požrtvovalnost in spoštovanje, so prepričani v Zboru za republiko.

Janez Janša.

LJUBLJANA – V Zboru za republiko, v katerem trenutno težko javnofinančno situacijo Slovenije povezujejo predvsem z nedokončano tranzicijo, so vladno ekipo opozorili, da so naloge, ki jih čakajo, neodložljive, »izvedljive pa zgolj na način, da v vladni ekipi domujejo složnost, požrtvovalnost in spoštovanje vsakogar, najprej pa tistega, čigar odgovornost je največja, to je ministrskega predsednika«.

Zato Zbor za republiko »z velikim nelagodjem spremlja napade, ki jih iz vrst lastnega moštva doživlja predsednik vlade. Zbor za republiko poziva k prenehanju enostranskih, negativno usmerjenih potez koalicijskih partnerjev, predvsem pa k poglobljeni slogi, vse z namenom optimalnejšega stanja v domovini,« je v imenu zbora pozval Lovro Šturm

Ob tem v Zboru za republiko konkretnih imen in priimkov niso omenjali. Najverjetneje pa so s pozivom v zboru okrcali nekdanjega predsednika Zbora za republiko Gregorja Viranta, ki si je zadnji v vrsti dovolil javno kritiko Janševih potez.

Deli s prijatelji