BOSTE PRISPEVALI?

Zbira se denar za Janšo

Objavljeno 17. april 2014 21.50 | Posodobljeno 17. april 2014 21.51 | Piše: STA, Ma. F.

V primeru razveljavitev sodb na višjih stopnjah ali na Evropskem sodišču za človekove pravice in plačilu odškodnine bodo sredstva nakazana v dobrodelne namene, pravijo v SDS.

Predsednik SDS Janez Janša.

LJUBLJANA – SDS je odprla poseben račun za pomoč obtoženim ali obsojenim v politično motiviranih sodnih postopkih, so zapisali na svoji spletni strani. Tako so se odločili zaradi številnim pozivov k pomoči pri plačevanju »vrtoglavih sodnih stroškov oziroma kot pomoč članom stranke, ki so tarča političnega, pravosodnega in upravnega obračunavanja«.

Vsa zbrana sredstva bodo namenjena izključno za poravnavo sodnih in upravnih stroškov, »ki so povzročeni predsedniku in članom SDS v politično motiviranih sodnih in administrativnih postopkih«, so pojasnili.

Janši sodišče naložilo 27.852 evrov stroškov

Kot pravijo v SDS, so stranka, njeni predstavniki in zagovorniki, predvsem pa predsednik Janez Janša, deležni silovitega stopnjevanja političnega, upravnega in pravosodnega obračunavanja. Kazensko preganjajo nekdanjo predstavnico za stike z javnostjo SDS, preganjajo predsednika Sveta SDS, poslance in druge vidne člane ter podpornike stranke in jim želijo omejiti svobodo govora, naštevajo v SDS.

V stranki pojasnjujejo, da je bil predsednik stranke Janez Janša deležen že prek 160 različnih upravnih, političnih in sodnih represivnih ukrepov.

Prav ta mesec je Janša v ponovljenem sojenju izgubil tožbo proti finskemu novinarju Magnusu Berglundu, finski televiziji YLE in Bojanu Potočniku. Janša je zahteval 1,5 milijona evrov odškodnine ter umik izjav, objavljenih v oddaji Resnica o Patrii, a mu je sodišče naložilo plačilo 27.852 evrov pravdnih stroškov.

Pred dvema tednoma je ljubljansko okrožno sodišče v sporu med Francem Perčičem, svetovalcem nekdanjega predsednika republike Danila Türka, in stranko SDS ponovno razsodilo v prid prvega in SDS naložilo plačilo 4000 evrov odškodnine.

V primeru razveljavitve sodb denar v dobrodelne namene

V povezavi s Patrio Janša te dni čaka še na eno odločitev. Višje sodišče namreč obravnava njegovo pritožbo na prvostopenjsko sodbo, s katero je bil skupaj z Ivanom Črnkovičem in s Tonetom Krkovičem junija lani spoznan za krivega kaznivih dejanjih, povezanih z dajanjem ali s sprejemanjem daril za nezakonito posredovanje v postopku izbora in nakupa oklepnikov.

Janša je bil na prvi stopnji obsojen na dve leti zapora in 37.000 evrov stranske denarne kazni. Afero Patria v SDS označujejo za afero vseh afer in pravosodni škandal brez primere. Prepričani so, da je bilo z afero treba zamegliti in izničiti uspešen mandat vodenja države in Evropske unije, Janšo in SDS pa ustaviti.

»Janezu Janši in njegovi družini je dovoljeno groziti s smrtjo. Z Janezom Janšo je dovoljeno obračunavati na najbolj nizkoten in primitiven način,« še menijo v SDS.

V primeru razveljavitev sodb na višjih stopnjah ali na Evropskem sodišču za človekove pravice in plačilu odškodnine bodo sredstva nakazana v dobrodelne namene, so dodali v SDS.
 

Deli s prijatelji