MIŠIČ V LUKI

Zavračajo prakso, zoper Mišiča pa ukrepali ne bodo

Objavljeno 28. avgust 2013 15.19 | Posodobljeno 28. avgust 2013 15.19 | Piše: STA, T. L.

Poslanska skupina PS podpira Bratuškovo, da v okviru svojih pooblastil izpelje vse potrebne ukrepe za vzpostavitev odgovornega in preglednega korporativnega upravljanja v podjetjih v državni lasti.

Alenka Bratušek v poslanski klopi z Gašparjem Gašparjem Mišičem.

LJUBLJANA – Čeprav je Gašpar Gašpar Mišič član PS, pri njegovem kadrovanju v Luki Koper stranka ni sodelovala in ga tudi ni mogla preprečiti, je po seji poslanske skupine PS poudaril njen vodja Jani Möderndorfer. Poslanci PS ne podpirajo kandidiranja in neposrednega prehajanja državnih funkcionarjev s političnih funkcij na vodilna mesta v državnih podjetjih.

Ne podpirajo Mišiča, a storili ne bodo nič

Kot je po današnji izredni seji poslanske skupine PS pojasnil Möderndorfer, so poslanci sprejeli tri sklepe. Poslanska skupina PS tako ne podpira kandidiranja in neposrednega prehajanja državnih funkcionarjev, vključno z Gašparjem Mišičem, s političnih funkcij na vodilna mesta v podjetjih v državni lasti. Prav tako poslanci PS zavračajo »več let trajajočo prakso nestrokovnega političnega kadrovanja« v podjetja v državni lasti, vključno s primeri, ki so se zgodili tudi v času sedanje koalicije.

Podpora Bratuškovi

Ob tem poslanska skupina PS izraža še popolno podporo predsednici vlade in vodji PS Alenki Bratušek, da v okviru svojih pooblastil izpelje vse potrebne ukrepe za vzpostavitev odgovornega in preglednega korporativnega upravljanja v podjetjih, ki so v državni lasti.

Poslanci in vodstvo PS so sicer danes razpravljali o aktualnem političnem dogajanju in razmerah v državi, ena osrednjih tem pa je bila ponedeljkovo imenovanje Gašparja Mišiča, nekdanjega poslanca PS in donedavnega državnega sekretarja v kabinetu premierke, za predsednika uprave Luke Koper.

Bratuškova se je ovila v molk

Sestanka se je udeležila tudi premierka in vodja PS Alenka Bratušek, ki pa izjav ne pred sejo ne po njej ni dajala.

Deli s prijatelji