OGORČENI

»Zaustavite vse postopke reorganizacije obstoječe mreže šol«

Objavljeno 21. junij 2012 09.21 | Posodobljeno 21. junij 2012 09.21 | Piše: A. L.

Kljub dogovorjeni udeležbi se posveta predstavniki ministrstva, ki ga vodi Žiga Turk, niso udeležili.

LJUBLJANA – Predstavniki ministrstva Žige Turka so ignorirali povabila Zveze srednjih šol in dijaških domov (ZŠD) na strokovni posvet na Bledu. V omenjeni zvezi so ogorčeni, ker se nobeden od povabljenih predstavnikov ministrstva za izobraževanje, znanost, kulturo in šport (MIZKŠ) kljub vabilu in dogovorjeni udeležbi posveta ZŠD ni udeležil. Zdaj so ministru Turku spisali javno pismo, pod katerim je podpisana predsednica ZŠD Fani Al-Mansour, z naslednjimi zahtevami (citiramo):

1. Zahtevamo, da se zaustavijo vsi postopki reorganizacije obstoječe mreže šol. Od pristojnih na MIZKŠ pričakujemo demokratičen in spoštljiv odnos do ravnateljev, zaposlenih, dijakov in staršev. Ob tem se zavedamo, da je mreža šol preobširna, vendar mora potekati združevanje šol na podlagi elaboratov, analiz, strokovnih utemeljitev, časovno sprejemljivih postopkov (do enega leta oziroma do 1. septembra 2013) ter predvsem ob upoštevanju mnenj vseh, ki so ali bodo vpeti v procese sprememb. Obsojamo namero privatizacije javnega šolstva na račun kakovosti javnih šol.

2. Pričakujemo, da bo Zveza srednjih šol in dijaških domov sogovornik MIZKŠ tudi pod Vašim ministrovanjem ter da bomo lahko aktivno sodelovali pri razvoju in delovanju srednjega šolstva, zato vas znova pozivamo k podpisu že usklajenega dogovora o sodelovanju med ZŠD in MIZKŠ.

3. Sporočite nam, kje in kdaj ste se pripravljeni sestati z vsemi člani ZŠD (z direktorji in ravnatelji zavodov ter srednjih šol in dijaških domov Slovenije), da nam predstavite svoja stališča do problematike in odgovore na vprašanja, ki so Vam bila poslana v dopisu ZŠD št. 9/2012 dne 8. junija 2012. Srečanje z Vami pričakujemo najkasneje do 1. julija 2012.

Deli s prijatelji