PROMETNO

Zastoji na slovenskih cestah: preverite, kje

Objavljeno 20. avgust 2016 18.54 | Posodobljeno 20. avgust 2016 18.56 | Piše: STA, T. Pa.

Tudi danes so razmere na cestah kaotične.

LJUBLJANA – Po podatkih prometnoinformacijskega centra so gneča in zastoji na hitri cesti med priključkoma Bertoki in Koper center ter Slavček v smeri Izole, zastoj je dolg približno dva kilometra, in na cestah Koper–Šmarje–Dragonja, Šmarje–Koper in Izola–Portorož.

Daljši zastoj, dolg približno 14 kilometrov, je na gorenjski avtocesti med priključkom Lesce in predorom Karavanke proti Avstriji, v Avstriji je zastoj za vstop v Slovenijo dolg osem kilometrov. Zaradi nadzora prometa na avstrijski strani občasno zapirajo predor. Voznikom, ki so namenjeni proti Kranjski Gori, priporočajo izvoz Lesce, proti Avstriji pa prelaze Ljubelj, Korensko sedlo in Rateče.

Čakalna doba na mejnem prehodu Gruškovje je pri izstopu 20 minut in pri vstopu eno uro, na mejnem prehodu Sečovlje pri izstopu in vstopu eno uro, na mejnem prehodu Dragonja pri izstopu 90 minut in vstopu eno uro, na mejnem prehodu Starod pri izstopu 20 minut in vstopu eno uro, na mejnem prehodu Sočerga pri izstopu 30 minut in vstopu 20 minut ter mejnem prehodu Jelšane pri izstopu 15 minut.

Daljši zastoji so tudi na hrvaških cestah proti Sloveniji.

Deli s prijatelji