LUKSUZ

Zasijalo Intercontinentalovih pet zvezdic

Objavljeno 29. september 2017 13.45 | Posodobljeno 29. september 2017 13.45 | Piše: Ajda Janovsky

Še uradno odprl vrata ljubljanski hotel najvišje kategorije. Cena prenočitve od dobrih 250 evrov naprej.

Veličastna zgradba na Bavarskem dvoru v višino meri več kot 80 metrov. Foto: Dejan Javornik

LJUBLJANA –Izbrani gostje iz Slovenije in Srbije, politiki, poslovneži, turistični delavci in predstavniki sedme sile so se v sredo zvečer po rdeči preprogi sprehodili v notranjost 21-nadstropnega hotela Intercontinental. V trenutno najvišji zgradbi v Ljubljani, ki se razprostira na 23.404 kvadratnih metrih, bodo petični gostje uživali v udobju ene od 165 elegantno opremljenih sob, se sproščali v bazenu in savnah, krepili mišice v hotelskem fitnesu ter razvajali brbončice v B-restavraciji, katere meni nadzira lastnik Michelinove zvezdice Alfredo Russo. Za noč udobja s petimi zvezdicami bo treba odšteti najmanj 252,20 evra.

Hotel presežkov

Poleg hotela, ki po številu zvezdic prekaša vse v Ljubljani, je, smo lahko izvedeli iz ust govornikov na slavnostnem odprtju, tudi njegova zgodba polna nenavadnih preobratov in presežkov. Z več kot 80 metri je najvišja stavba v prestolnici. Zgrajena je bila v rekordnih 18 mesecih, gradilo jo je novomeško podjetje CGP, obratovati pa je začela pred pričakovanim rokom, avgusta namesto septembra. Srbsko podjetje Delta Holding je samo v gradnjo nove turistične pridobitve v slovenski prestolnici vložilo vrtoglavih 50 milijonov evrov. Nekaj posebnega je bila tudi podpora, ki so jo imeli investitorji. »Imeli smo razmere za delo, kot bi jih moral imeti vsak investitor v regiji,« je povedala podpredsednica Delta Holdinga Marija Desivojević Cvetković, zahvali slovenski vladi pa dodala še posebno zahvalo ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću. Ta je poudaril, da je zelo ponosen na to, za gospodarstvo največjo turistično investicijo v Sloveniji.

Da gre za največjo investicijo v slovenski turizem v zadnjem letu, je povedal tudi minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, ki se je udeležil odprtja: »Ta hotel je velika dodatna dopolnitev ljubljanskega in slovenskega turizma. To je korak v smeri, v katero hočemo iti, po poti zelenega, kakovostnega, petzvezdničnega doživetja.«

50 milijonov evrov je vredna investicija.

Prihajajo novi gostje

»To je hotel, ki smo ga v Ljubljani že dolgo čakali. To je pomembna stvar za Ljubljano, in Ljubljana si to zasluži. Prepričani smo, da bomo s pomočjo tega hotela prišli na trge, na katerih doslej še nismo bili toliko prisotni, pa bi si želeli,« je povedala direktorica Turizma Ljubljana Petra Stušek in pojasnila, da so to predvsem gostje iz Azije, še posebno iz Japonske, ter iz ZDA, za katere je pomembno, da produkt že z imenom zagotavlja kakovost. Intercontinental Hotels Group, ki ima trenutno 183 hotelov po vsem svetu, med njimi tudi sloviti Carlton v Cannesu, znan po tem, da sta se v njem srečala monaški princ Rainer III. in Grace Kelly, je zagotovo ime, ki ga petični gostje po svetu dobro poznajo. Da tudi slovenski, tako kot drugi hoteli v verigi, izpolnjuje najvišje standarde in pričakovanja gostov, je zagotovila evropska generalna direktorica skupine Intercontinental Hotels Group Angela Brav in dodala, da je vrata odprl šele pred nekaj tedni, a že prejema najvišje ocene gostov. V hotelu je med drugim prespal že trener Fenerbahčeja Željko Obradović.

Prepričani smo, da bomo s pomočjo tega hotela prišli na trge, na katerih doslej še nismo bili toliko prisotni, pa bi si želeli.

Brez gosta večera

Med številnimi gosti, ki so ob dobri glasbi, jedači in pijači proslavili odprtje hotela, pa ni bilo lastnika Delte Holdinga Miroslava Miškovića, saj so mu (še nepravnomočno) obsojenemu v Beogradu zavrnili prošnjo za začasno vrnitev potnega lista. Čeprav ga ni bilo, pa je bil deležen aplavza v dvorani, šala večera, ki jo je izrekel ljubljanski župan, pa je bila, da bo moral zdaj priti v Ljubljano z novo investicijo na novo odprtje.
 


 


 


Zajtrk po 25 evrov

Še nekaj cen, pač v skladu s petzvezdničnim prestižem: kava na terasi B-restavracije in bara je po 4,4 evra, zajtrk s pogledom na kamniške Alpe pa stane 25 evrov. Bivanje v najbolj luksuznem apartmaju v hotelu (pa tudi v Ljubljani) s kaminom, savno, prostorno dnevno sobo in dvema spalnicama si je mogoče privoščiti za (najmanj) 1900 evrov.




 

Deli s prijatelji