NA ČELU

Zares začasno vodi Darja Radić

Objavljeno 27. maj 2014 21.32 | Posodobljeno 27. maj 2014 21.32 | Piše: STA, Ma. F.

Pavel Gantar je v ponedeljek sporočil, da je odstopil.

Na letošnjih evropskih volitvah je bila nosilka liste Zares za Evropski parlament.

LJUBLJANA – Kolegij predsednika stranke Zares je za koordinacijo dela organov stranke pooblastil Darjo Radić, so v sporočilu za javnost zapisali v stranki. Dozdajšnji predsednik stranke Pavel Gantar je v ponedeljek sporočil, da je odstopil.

Kot navajajo v stranki, bodo aktivno sodelovali v povezovanju sorodnih političnih akterjev oziroma v pogovorih in dogovorih o skupnem nastopu na predčasnih volitvah v državni zbor (DZ).

»Prav stranka Zares je v začetku leta prva dala pobudo za povezovanje že pred evropskimi volitvami, vendar takrat zaradi lahkomiselnosti ali počasnosti nekaterih potencialnih partnerjev do tega ni prišlo,« poudarjajo v stranki. Zato podpirajo prizadevanja, da se to zgodi vsaj pred predčasnimi volitvami v DZ, so še zapisali v stranki.

Radićevo je leta 2010 tedaj še koalicijska parlamentarna stranka Zares predlagala za ministrico za gospodarstvo. Na tem mestu je nasledila Mateja Lahovnika. Pred tem je bila njegova državna sekretarka. Ministrsko mesto je zapustila junija 2011 z odhodom Zaresa iz koalicije. Na letošnjih evropskih volitvah je bila nosilka liste Zares za Evropski parlament.

Deli s prijatelji