VARČEVANJE

Zaradi vlade bodo travmatologi sprejemali le še težko poškodovane

Objavljeno 08. februar 2014 16.00 | Posodobljeno 07. februar 2014 18.32 | Piše: T. L.

Zaradi omejitve zaposlovanja, ki izhaja iz zakona o izvrševanju proračunov, na oddelku za travmatologijo UKC Ljubljana zmanjšujejo urgentne zdravniške ekipe. Lažje poškodovani pacienti naj pomoč poiščejo pri osebnih zdravnikih.

UKC Ljubljana.

LJUBLJANA – Na kliničnem oddelku za travmatologijo Kirurške klinike UKC Ljubljana zaradi omejitve zaposlovanja, ki izhaja iz 51. člena zakona o izvrševanju proračunov za leti 2014 in 2015, kljub sprejetim soglasjem za zaposlitev ne smejo nadomestiti šestih sobnih zdravnikov, ki jim je potekla pogodba, dokler ne bosta na Svetu zavoda sprejeta program dela in finančni načrt UKCL. To naj bi se predvidoma zgodilo konec februarja.

Tudi daljše čakalne dobe

Dr. Matej Cimerman, predstojnik kliničnega oddelka za travmatologijo, je ob tem povedal: »Zaradi tega bomo od torka, 11. februarja 2014, prisiljeni zmanjšati urgentne zdravniške ekipe, ki oskrbujejo sveže poškodbe. Zmanjšali bomo ekipe za oskrbo lažjih poškodb, tako da zdravje poškodovancev ne bo ogroženo, podaljšala pa se bo čakalna doba. Tako kot smo delali že do zdaj, bomo pregledali vse poškodovance, upoštevajoč kriterije nujnosti. Za težke oziroma hude poškodbe ostaja oskrba nespremenjena.«

Vsem pacientom priporočajo, da pri lažjih poškodbah najprej poiščejo pomoč pri svojem izbranem zdravniku.

Ministra ali ministrice pa ni in ni ...

Naj ob tem spomnimo: ministrsko mesto v zdravstvenem resorju je še vedno nezasedeno. Ob vseh preigravanjih, kateri stranki naj bi pripadal resor zdravstva (Desusu kot do zdaj ali Pozitivni Sloveniji) so zdaj pristojni končno našli kandidatko, ki je pripravljena prevzeti mesto ministrice za zdravje, in sicer gre za dr. Alenko Trop Skaza image, vodjo oddelka za epidemiologijo nalezljivih bolezni v Zavodu za zdravstveno varstvo Celje. Sicer pa naj bi neuradno koalicija imena kandidatov uradno predstavila v ponedeljek.

 

Deli s prijatelji