OČITKI

Zaradi Trop Skazove jih »je dobil« Gantar

Objavljeno 26. marec 2014 18.36 | Posodobljeno 26. marec 2014 18.36 | Piše: T. L.

Po odstopu Alenke Trop Skaza je Alenka Bratušek večkrat izrazila veliko nezadovoljstvo z delom še enega ministra za zdravje, Tomaža Gantarja. O Trop Skazovi pa nobene žal besede...

Alenka Trop Skaza na ministrskem stolčku ni zdržala dolgo.

LJUBLJANA – Čeprav so od odstopa nekdanjega ministra Tomaža Gantarja minili skoraj štirje meseci, pa je šele zdaj premierka Alenka Bratušek jasno in večkrat izrazila kritiko do nekdanjega kolega. Ampak le v teh dneh, ko je po komaj mesecu dni že ministrsko mesto zapustila izbranka Pozitivne Slovenije (PS) Alenka Trop Skaza.

Bratuškova je na včerajšnji tiskovni konferenci, sklicani, ko je bilo potrjeno, da Trop Skazova odhaja, sicer brez omembe imena in priimka javno okrcala Gantarja, češ da ji je žal, da se je odločila zanj in ga pustila na ministrskem stolčku. Nasprotovanje nad njeno izjavo je danes izrazil Gantarjev strankarski kolega in vodja poslanske skupine Desus France Jurša. Bratuškova pa si ni premislila in je vztrajala pri svoji izjavi.

Bratuškova: Gantar ni naredil nič

Do njegovega dela je bila kritična sicer že kot opozicijska poslanka. »V enem letu, v mandatu prejšnje vlade, ni naredil praktično nič,« je danes dejala premierka. Le nekaj javnih zavodov je bilo združenih v dve enoti.

Podobno tudi v letu 2013 Gantar ni prišel do premierke »niti z enim resnim konkretnim predlogom«, je po poročanju STA povedala premierka. Edina stvar, ki so jo tudi na njeno pobudo uresničili, je bil po besedah Bratuškove t. i. intervencijski zakon.

Jurša pravi, da je Bratuškova razočarana

Jurša je ugovarjal s tem, da Gantar pri svojih prizadevanjih ni imel podpore predsednice vlade. Kritika Gantarjevega dela je zato po njegovih besedah le posledica razočaranja Bratuškove. Gantar si je namreč dve leti prizadeval za zdravstveno reformo, pa ni imel podpore, na drugi strani pa Trop Skazova, ki so jo predlagali v PS, ni na tem mestu zdržala niti en mesec.

Zanimivo je, da Bratuškova v teh dneh ni izrekla ene same žal besede nad odločitvijo ministrice po naglem odhodu z vročega stolčka. Že včeraj je premierka ponovila, da ji je žal, da odhaja, ampak da jo razume in da bo vlada reforme nadaljevala.

Deli s prijatelji