KOSOVO

Zaradi spornih poslov Telekomove uprave padle ovadbe

Objavljeno 06. avgust 2015 22.16 | Posodobljeno 06. avgust 2015 22.16 | Piše: Mo. S.

Telekom Slovenije naj bi oškodovali za 20 milijonov evrov.

Telekom ne želi plačati, ampak išče pravico na sodišču (fotografija je simbolična).

LJUBLJANA – Kriminalisti naj bi ovadili nekdanjega predsednika in podpredsednika uprave Telekoma Slovenije Bojana Dremlja in Dušana Mitiča. Kot je poročal Pop TV, se s spornimi posli ukvarja specializirano državno tožilstvo, ovadili pa naj bi tudi nekdanje vodstvo Factor banke. Telekom naj bi oškodovali za 20 milijonov evrov.

Ovadenim naj bi očitali domnevno sporne posle, ki so povezani z razpisom za koncesijo mobilnega operaterja na Kosovu, kjer naj bi bili vsi posli vnaprej dogovorjeni in zrežirani. Dremelj in Mitič naj bi tako članom uprave in nadzornikom zamolčala, da bo Telekom zastopniku kosovske družbe Kosmocell plačal nagrado za odstop od koncesije, Factor banki pa provizijo za sodelovanje pri tem poslu, je poročala televizija.

Telekom naj bi za odkup poslovnega deleža v družbo IPKO Factor banki plačal skoraj 24 milijonov evrov, Dremelj in Mitič naj bi neuradno kosovskemu poslovnežu pridobila za več kot 12 milijonov evrov premoženjske koristi, Factor banki pa sedem milijonov. Po drugi strani pa naj bi bil Telekom tako oškodovan za 20 milijonov evrov.

Deli s prijatelji