ŠTETJE V POSTOJNI

Zaradi sporne glasovnice bodo pregledali volišča

Objavljeno 22. oktober 2014 21.36 | Posodobljeno 22. oktober 2014 21.39 | Piše: STA, A. K.

Pregledali bodo dokumentacijo na vseh voliščih, v četrtek pa se bo pokazalo, ali Marentič ostaja zmagovalec.

Volitve se končajo ob 19. uri.

POSTOJNA – Postojnska občinska volilna komisija je ugodila zahtevi za ponovno štetje glasovnic, ki so jo zaradi tesnega izida vložili v volilnem štabu dosedanjega župana Postojne Jerneja Verbiča.

Predsednica komisije Mateja Geržina je pojasnila, da so se sprva odločili pregledati sedem volišč, nato pa sklenili, da bodo dokumentacijo pregledali na vseh 30. Delo bodo po napovedih Geržinove nadaljevali pozno v noč in tudi v četrtek.

Za en sam glas

V Postojni je bil izid nedeljskega drugega kroga županskih volitev najtesnejši med vsemi občinami.image Kandidat skupine volivcev Igor Marentič je namreč dobil pet glasov več od Verbiča, prav tako kandidata skupine volivcev. Ko so v ponedeljek k izidom prišteli glasovnice po pošti, se je razlika še zmanjšala in je Marentič župansko mesto osvojil le z glasom prednosti.

Lista Skupaj-Poper, ki je za županskega kandidata predlagala dosedanjega župana Verbiča, se je glede na tesen izid volitev odločila, da bo na občinsko volilno komisijo podala ugovor zaradi suma nepravilnosti pri delu volilnih organov.

Deli s prijatelji