BURNO

Zaradi Simčiča iz stranke Desus izstopilo 25 članov

Objavljeno 05. marec 2012 21.51 | Posodobljeno 05. marec 2012 21.51 | Piše: Mo. S., STA

Na srečanju pokrajinskega odbora naj bi bili člani stranke precej glasni.

Ivan Simčič.

LJUBLJANA – Desus na volitvah za župana v Ljubljani ne podpira nobenega od kandidatov, je na novinarski konferenci povedala predsednica mestne organizacije (MO) stranke Meta Vesel Valentinčič. Je pa razmerje moči v mestnem svetu, kjer ima Jankovićeva lista absolutno večino, po njenih besedah takšno, da bi občino težko vodil kdo drug razen Zorana Jankovića, zato Desus nima svojega kandidata.

Predlagali mu bodo odstop

Komentirala pa je tudi afero s spričevalom poslanca Ivana Simčiča. Če se bo izkazalo, da je njegovo srednješolsko spričevalo ponarejeno, mu bodo kot poslancu predlagali odstop, Vesel Valentinčičeva pa kljub vsemu meni, da je prav, da počakamo na odločitev pristojnih organov.

Sekretar mestne organizacije in mestni svetnik Aleš Kardelj pa je dodal, da je morebiten odstop odločitev poslanca samega. V primeru ponarejenega spričevala bi bilo prav, da odstopi, vendar bi bilo pa glede na podporo stranki po vsej državi po njegovem mnenju dopustno, če bi to storil junija. To bi namreč pomenilo, da bi nadomestni poslanec prihajal iz vrst Desus in ne bi bile potrebne predčasne nadomestne volitve za poslanca.

Pestro na odboru

Zadevo s poslančevim spričevalom je danes kot zadnjo točko obravnaval tudi pokrajinski odbor Desus Južna Primorska. Člani odbora so se strinjali, da v zvezi s tem sklepov, dokler se do nje ne opredelijo ustrezni organi, ne bodo dajali, je povedala predsednica odbora Stanislava Premru Lovšin.

Razprave se je udeležil tudi sam Simčič, po poročanju Televizije Slovenija pa je bilo na sestanku precej burno. Odbor je Simčiča sicer podprl, a je zaradi tega iz stranke izstopil večji del vodstva pokrajinskega odbora Desusa, ki je bil tudi že sicer precej nezadovoljen z razmerami v stranki. Iz postojnskega Desusa naj bi tako izstopilo 25 članov, med njimi celotno vodstvo z izjemo predsednika.

Deli s prijatelji