LIKVIDACIJA

Zaradi Probanke dopoldanski krizni sestanek

Objavljeno 07. september 2013 15.16 | Posodobljeno 07. september 2013 15.16 | Piše: T. L.

Krizni sestanek dozdajšnje in izredne uprave.

Bogomir Kos je bil predsednik uprave Probanke.

MARIBOR – Nevedni obiskovalec spletne strani Probanke ne bi imel pojma, da se je Banka Slovenije včeraj odločila za njeno nadzorovano likvidacijo. Na spletni strani ni namreč niti kratke vestičke o prihodnji usodi banke in njenih komitentov. Nikakršne novičke ne najdemo niti med sporočili za javnost, kjer zeva velika praznina. Očitno je stanje spletne strani omenjene banke podobno njenemu stanju – luknjasto. 

Nič kaj optimalno vodenje

Bogomir Kos je še vedno naveden kot predsednik uprave Probanke, prav komično pa je danes prebirati na spletni strani velike besede o upravi, ki »s svojim delom, znanjem in izkušnjami zasleduje dolgoročni uspeh družbe, prek zagotavljanja optimalnega vodenja in ocenjevanja ter obvladovanja tveganj«.

Da jim tveganj ni uspelo obvladati, je jasno tudi po današnjem kriznem sestanku: novinarji časnika Večer so namreč dopoldne zalotili dozdajšnjo upravo Probanke, ki se je sestala z novo izredno upravo, na čelu katere je Imre Balogh. Šlo je za seznanitveni sestanek, pogovarjali pa so se tudi o prihodnjem delovanju banke. Časnik še poroča o prvih komentarjih odhajajoče uprave – ta pravi, da je stanje situaciji primerno.

 

Deli s prijatelji