PRIJAVA

Zaradi pritiskov in lobiranja ga ne bodo preganjali

Objavljeno 20. september 2013 20.56 | Posodobljeno 20. september 2013 20.57 | Piše: T. L.

Zaposleni na PU Maribor naj bi bil izsiljeval, lobiral in izvajal pritiske na nekdanjo članico sveta šole v povezavi z imenovanjem ravnateljice.

Fotografija je simbolična.

MARIBOR – Generalna policijska uprava (GPU) je 9. septembra letos prejela prijavo zoper enega od zaposlenih na PU Maribor, ki naj bi bil izsiljeval, lobiral in izvajal pritiske na nekdanjo članico sveta šole v povezavi z imenovanjem ravnateljice.

Neprimerno ravnanje javnega uslužbenca

Potem ko so na policiji 9. septembra prejeli prijavo zoper člana sveta Srednje zdravstvene in kozmetične šole Maribor zaradi suma izsiljevanja in lobiranja v postopku imenovanja nove ravnateljice te šole, vpleten pa naj bi bil eden od zaposlenih na PU Maribor, so iz GPU poslali ugotovitve preiskave. Pri PU Maribor so preverili navedbe v prijavi in ugotovili, da niso podani razlogi za sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje, za katero se storilec preganja po uradni dolžnosti ali na predlog oškodovanca.

Ugotovili so, da gre v navedenem primeru za neprimerno ravnanje javnega uslužbenca, zato je direktor PU Maribor z njim opravil opozorilni razgovor. Z zadevo bo PU Maribor seznanila tudi specializirano državno tožilstvo, ki je pristojno za pregon uradnih oseb.

Borba za ravnateljsko mesto

In kaj se je pravzaprav dogajalo? Kot je pred dnevi poročal STA, sta se za ravnateljico Srednje zdravstvene in kozmetične šole Maribor prijavili dve kandidatki: sedanja pomočnica ravnateljice Katja Rek, ki je prejela večino glasov učiteljskega zbora in dijaške skupnosti, in Mira Jug Skledar, ki jo je večinsko podprl svet staršev.

Svet šole je 6. junija za novo ravnateljico izbral Miro Jug Skledar, mestni svet pa je dal soglasje obema kandidatkama, čeprav mu je učiteljski zbor pred glasovanjem poslal protestno pismo. V slednjem je izpostavil, da se pri izbiri ravnateljice ni upoštevalo pozitivno mnenje za kandidatko Katjo Rek, ki sta ga podala učiteljski zbor in dijaška skupnost. Tako člani sveta šole po prepričanju učiteljskega zbora niso zastopali interesov učiteljev in dijakov, ki jih izvolitev najbolj zadeva.

Dozdajšnja ravnateljica podala ovadbo

Skupina učiteljev šole je medije septembra obvestila, da je v postopku imenovanja nove ravnateljice prišlo do nepravilnosti. Med drugim naj bi nekdanja članica sveta šole javno priznala, da je član sveta Miran Šadl, sicer tiskovni predstavnik mariborske policijske uprave, pritiskal nanjo z namenom pridobitve dodatnega glasu za kandidatko Jug Skledarjevo, zato je dozdajšnja ravnateljica Nevenka Kisner ovadila Mirana Šadla policiji.

Deli s prijatelji