IZREDNE RAZMERE

Zaradi predsednikovega obiska zaprte ceste: preverite, katere

Objavljeno 30. julij 2016 00.15 | Posodobljeno 30. julij 2016 00.15 | Piše: STA, T. Pa.

Cesto Trenta–Vršič–Kranjska Gora so že zaprli.

Gost promet na gorenjski avtocesti

VRŠIČ – Cesto Trenta–Vršič–Kranjska Gora so drevi zaprli pred sobotno slovesnostjo ob 100. obletnici postavitve Ruske kapelice na Vršiču. Slovesnosti se bo udeležil tudi ruski predsednik Vladimir Putin, ki bo v soboto na obisku v Sloveniji. Zaprte bodo tudi druge ceste na območju Gorenjske in Ljubljane.

V prvi polovici sobotnega popoldneva, ko bo Putin potoval z Brnika na Vršič, bosta popolnoma zaprti cesta in avtocesta med letališčem Jožeta Pučnika in izvozom Hrušica, v drugi polovici popoldneva – ko bo potoval v Ljubljano in nato na grad Brdo – pa bodo zaprli avtocesto od Naklega do Šentvida in ljubljanskih Žal. Del dneva bo zaprt tudi predor Karavanke, predvidoma ga bodo zaprli ob 11. uri.

Na policiji voznikom priporočajo, da v soboto pot v smeri Gorenjske načrtujejo v zgodnjih jutranjih ali dopoldanskih urah in jo zaključijo najpozneje do poldneva. Enako velja za smer iz Gorenjske proti Ljubljani.

Turiste, ki so nameravali potovati prek Slovenije, že nekaj časa obveščajo o alternativnih poteh, enako bo na sam dan obiska. Močno bo oviran tudi promet do letališča, zato vsem, ki bodo potovali z letalom, svetujejo, naj se na letališče odpravijo prej kot običajno.

Na dan obiska bo med 7.00 in 23.30 nad nekaterimi območji veljala omejitev prometa v zračnem prostoru, na območju Gorenjske in Ljubljane pa do preklica prepoved prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 3,5 tone.

Informacije o prometu lahko vozniki dobijo prek aplikacij na pametnih telefonih, na strani prometnoinformacijskega centra in številki 1970. Dars sicer v soboto zaradi dogodka in tudi sicer poletnih dopustov pričakuje povečane obremenitve na primorski avtocesti in razcepih ljubljanskega avtocestnega obroča.

Deli s prijatelji