PRIREDITEV

Zaradi pohoda spremembe v prometu

Objavljeno 10. maj 2013 11.03 | Posodobljeno 10. maj 2013 11.03 | Piše: STA, T. L.

Od jutranjih ur so prepovedani parkiranje, ustavljanje in promet po Vegovi ulici.

Pogled na Kongresni trg po prenovi

LJUBLJANA – Del poti, kjer so okupatorji med drugo svetovno vojno Ljubljano obdali z bodečo žico, bodo danes v okviru pohoda Pot ob žici prehodile skupine osnovnošolcev in srednješolcev. V četrtek so se kot prvi na pohod podali otroci iz ljubljanskih vrtcev, del poti pa jih je prehodilo 7163, so sporočili s Timinga Ljubljana.

Osnovnošolci in srednješolci se bodo na pohod lahko vključili na eni izmed kontrolnih točk 35 kilometrov dolge trase. Osnovnošolci bodo prehodili enega, dva ali tri odseke, srednješolci pa štiri oziroma pol poti.

Zaključna prireditev na Kongresnem trgu

Na zadnji dan prireditve, v soboto, so na vrsti rekreativni pohodi in teki trojk za osnovnošolce ter srednješolce na tri kilometre. V soboto bodo tekli tudi udeleženci, ki spadajo v članske in veteranske kategorije, in sicer na 12,5 ali 29 kilometrov. Na Kongresnem trgu bo v soboto še zaključna prireditev, kjer bodo podelil nagrade zmagovalnim ekipam teka trojk.

Zaradi prireditve bo prometna ureditev nekoliko spremenjena. Danes ob 16. uri bodo namreč začeli postavljati prireditveni prostor, zato bodo že zjutraj prepovedani parkiranje, ustavljanje in promet po Vegovi ulici. Takšna ureditev bo trajala do sobote do 18.00.

Deli s prijatelji