NEURADNO

Zaradi petkovih napadov trem odvzeli prostost

Objavljeno 03. december 2012 09.14 | Posodobljeno 03. december 2012 09.14 | Piše: T. L., STA

Danes se obeta nov val protestov v več slovenskih krajih.

MARIBOR, CELJE, LJUBLJANA, PTUJ – Današnji dan bodo znova zaznamovali protesti, ki bodo potekali v več slovenskih mestih. Predvidoma v Celju, Trbovljah, na Ptuju in Ravnah na Koroškem, množični protest pa se obeta tudi v Mariboru, kjer se je vse začelo, kjer se je pred tednom dni zbralo skoraj 10.000 ljudi, bodo znova zahtevali odstop Franca Kanglerja. Protest je napovedan tudi v Ljubljani.

V Mariboru in Ljubljani proti županoma

Protestniki, ki so se organizirali na facebooku pod geslom Franc Kangler naj odstopi kot župan Maribora in imajo že skoraj 22.000 sledilcev, so se skupaj odločili, da se bo 'tretja mariborska vstaja' začela ob 16.30 na Trgu svobode. Za tokratni slogan so izbrali »Nesimo ga vun!«, zagotovo pa bo odmevalo tudi že ponarodelo geslo »Gotof je!«. Anonimni organizatorji sicer pozivajo k mirnim protestom.

Znova se obeta tudi protestni shod v Ljubljani, ki naj bi bil tokrat uperjen proti županu Zoranu Jankoviću. Shod naj bi potekal od 16.30 pred mestno hišo, organizatorji pa so povabili tudi policiste in vojake, da se jim pridružijo.

Ptujčani tudi v Maribor

V Celju se bodo protestniki prav tako popoldne zbrali pred tamkajšnjo mestno občino. Na facebookovi strani Bojan Šrot, ti si naslednji so pozvali k mirnemu protestu vse, ki se ne strinjajo z načinom vodenja slovenskih občin in države. Osvobodilno gibanje Ptuj pa je Ptujčane pozvalo na prvi mirni protestni shod in vstajo Ptuja, ki bo danes od 16. ure potekal pred mestno hišo. Kot pišejo organizatorji, se lahko del podpornikov po želji pozneje udeleži tudi shoda v Mariboru.

Na Koroškem bo protest popoldne potekal pred občinsko stavbo na Ravnah. Tja poziva stran Združeni za boljšo Slovenijo - Korošci protestirajo. Ob tem so udeležence pozvali k mirnemu protestu ter k temu, da pazijo drug na drugega, saj je na prvem mestu varnost ljudi. Ob 17. bo protest potekal tudi v Trbovljah, organizatorji pa na facebooku pozivajo k demonstracijam proti politiki vlade.

Zaradi napadov na policiste trem odvzeli prostost 

Kriminalisti PU Ljubljana so v nedeljo odvzeli prostost prvim osebam, ki so sodelovale pri organizaciji in izvedbi napadov na policiste na petkovem protestu v Ljubljani. Po neuradnih podatkih je bila prostost odvzeta trem osebam. Kriminalisti so jim prostost odvzeli zaradi storjenih kaznivih dejanj napada na uradno osebo. Omenjene osebe so že bile obravnavane za kazniva dejanja in prekrške z elementi nasilja, vse pa bodo v roku 48 ur privedene na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku.

 


 

Deli s prijatelji