NADALJEVANJE

Zaradi Patrie na sodišče še Avstrijca

Objavljeno 27. februar 2012 08.31 | Posodobljeno 27. februar 2012 08.31 | Piše: D. P., STA

Sojenje se je začelo 5. septembra lani.

V sodni dvorani

LJUBLJANA – Po nekajtedenskem premoru se bo na okrajnem sodišču v Ljubljani nadaljevalo sojenje v zadevi Patria. Med današnjimi pričami bo Emil Czernetz, nekdanji uslužbenec Steiermärkischen Bank und Sparkasse v Lipnici. Na Wolfov račun v tej banki je bil namreč po navedbah iz avstrijske obtožnice februarja 2007 nakazan del provizije iz oklepniškega posla, vendar pa Czernetz Wolfu denarja ni dovolil dvigniti, saj Wolf ni podal utemeljenih razlogov oziroma ni opredelil namembnosti tega denarja.

Seznanjen je bil z davčnimi utajami

Hans-Peter Wilhelmer, druga priča danes, pa je eden od obtoženih v avstrijskem sodnem procesu v zadevi Patria. Tamkajšnja obtožnica med drugim navaja, da je bil kot direktor družbe ICB - International Construction Business AG seznanjen z davčnimi utajami Hansa Wolfganga Riedla.

Začelo se je 5. septembra 2011

Sojenje peterici obtoženih – predsedniku SDS in vlade Janezu Janši, nekdanjemu prvemu možu HSE Jožetu Zagožnu, brigadirju Tonetu Krkoviču, direktorju Rotisa Ivanu Črnkoviču in poslovnežu Walterju Wolfu – se je na okrajnem sodišču v Ljubljani začelo 5. septembra lani. Obtožni predlog jih bremeni kaznivih dejanj, povezanih z dajanjem ali sprejemanjem daril za nezakonito posredovanje v postopku izbora in nakupa 135 finskih oklepnikov Patria.

Deli s prijatelji