OPOZORILO

Zaradi mraza razglašena druga najvišja stopnja vremenske ogroženosti

Objavljeno 05. februar 2012 15.33 | Posodobljeno 05. februar 2012 15.33 | Piše: S. J.

V naslednjih dneh se dnevne temperature ne bodo povzpele nad minus pet stopinj, ponoči vsaj minus deset.

VIPAVA – Burja v Vipavski dolini bo danes ponekod v sunkih še dosegala hitrost čez 100 kilometrov na uro, v ponedeljek in torek pa se bo spet okrepila. Obenem je treba opozoriti tudi na nizke temperature, ki se do sredine tedna čez dan, razen Goriškem in ob morju, ne bodo dvignile nad minus pet stopinj.

Opozorilo zaradi hudega mraza

Meterologi so za danes in ponedeljek ravno zaradi nizkih temperatur v večjem delu države izdali drugo najvišjo stopnjo vremenskega opozorila. Skoraj celotna Slovenija pa lahko pričakuje, da bodo nočne temperature pod minus desetimi stopinjami.

V Kočevju 18 centimetrov snega

Ponekod po državi je sicer do jutra zapadlo še nekaj novega snega. Po nižinah ga je tako po podatkih agencije za okolje največ zapadlo v Kočevju, kjer je skupna višina snežne odeje 18 centimetrov, in na Brniku, kjer so namerili 16 centimetrov snega.

Uradno sneg večjih težav ne povzroča, a bralec Vili meni drugače

Večjih težav v prometu novozapadli sneg za zdaj ne povzroča. Bralec Vili pa se z zadnjimi sporočili zagotovo ne bi strinjal, saj sporoča, da so vozniki in sonce vozni pas avtoceste že nekoliko očistili, medtem ko prehitevalni še vedno ni čist. Sprašuje se, zakaj mora imeti vinjeto za vožnjo po taki cesti.

Sicer naj bi ponovno snežilo v torek, vendar sneženje ne bo obilno. Nekaj več snega naj bi padlo v vzhodni polovici Slovenije, v noči na sredo pa bo sneženje ponehalo.

Največ dela imeli dežurni delavci Elektra Primorska

Kljub napovedim močna burja v preteklih dneh, ki je v sunkih dosegala hitrost 170 kilometrov na uro, ni povzročala večjih težav prebivalcem Vipavske doline. Medtem ko so vozniki tovornih vozil čakali na izboljšanje razmer, so več dela imeli dežurni delavci Elektra Primorska, ki so odpravljali okvare na daljnovodih, in člani civilne zaščite, ki so občanom pomagali predvsem z vrečami peska, s katerimi so obtežili strehe. Kljub temu je močan veter poškodoval več streh, zlasti novogradenj, ki so bile pokrite z neprimerno kritino za območje z močno burjo ali imajo ravne strehe.

Ste tudi vi opazili kaj nenavadnega ali zanimivega? Delite to z nami prek spodnjega obrazca.

Deli s prijatelji