SPORNO?

Zaradi Lipe danes javna obravnava na upravni enoti

Objavljeno 05. avgust 2013 10.00 | Posodobljeno 05. avgust 2013 10.00 | Piše: STA, P. J.

V krajevni skupnosti Pirniče se ne strinjajo s ponovnim odprtjem nočnega lokala Lipa.

Celo ograje so pripravljene

LJUBLJANA – Na upravni enoti Ljubljana bo danes javna obravnava vloge glede obratovanja gostišča Lipa v Spodnjih Pirničah. Krajevna skupnost Pirniče o razpisani javni obravnavi ni bila obveščena, je v dopisu pojasnila predsednica pirniške krajevne skupnosti Nada Prešeren.

Na obravnavi, kjer bosta krajevno skupnost Pirniče med drugim zastopala člana sveta krajevne skupnosti, bodo odločali o vlogi lokala Lipa za začetek obratovanja 9. avgusta in potem vse konce tedna v avgustu. Kot meni Prešernova, lastniki tokrat sicer ne prosijo za podaljšanje obratovalnega časa, ampak želijo dovoljenje za organiziranje prireditev na prostem.

Krajani proti Lipi

Krajani Spodnjih Pirnič in Zavrha ostro nasprotujejo obratovanju Lipe v nočnem času, kar so tudi potrdili na zboru krajanov 19. junija, ko je po besedah Prešernove proti glasovalo 162 krajanov, le dva pa za.

Pred Lipo se je 23. decembra 2005 zvečer zgodila tragedija, saj je v prerivanju pred gostiščem množica poteptala tri najstnice. Dve 17-letnici sta umrli na kraju nesreče, 15-letnica pa nekaj dni kasneje v ljubljanskem kliničnem centru. Lastnik diskoteke Robert Zavašnik, ki mu je sodišče zaradi povzročitve splošne nevarnosti dosodilo pet let zapora, ker kot organizator zabave ni poskrbel za varnost, se že štiri leta skriva pred roko pravice.

Deli s prijatelji