ISKRENJE

Zaposleni v NLB: Zunanji izvajalci služijo na naš račun

Objavljeno 25. julij 2013 19.55 | Posodobljeno 25. julij 2013 19.55 | Piše: Mo. S.

Sindikat NLB zanima, kdo bedi nad ameriško kadrovsko agencijo, s katero naša največja banka posluje.

NLB.

LJUBLJANA – Nadzorni svet NLB pod vodstvom Franceta Arharja danes med drugim obravnava tudi svetovalno pogodbo med banko in ameriško kadrovsko agencijo Korn Ferry International (KFI), zaradi katere naj bi se Janku Medji v banki iztekal čas, poročajo spletne Finance.

NLB kadre išče druga agencija

Sindikat NLB je Arharju, Medji, finančnemu ministru Urošu Čuferju in premierki Alenki Bratušek ob tem poslal pismo, v katerem se vprašujejo, ali ta banka vse bolj postaja tuja. Kadrovanje ob pomoči agencije KFI naj bi namreč dokazovalo ravno to. Zanima jih tudi, kdo bedi nad delom agencije, ki naj bi od NLB za iskanje kadrov prejel že več kot milijon evrov.

Na račun prihodkov zaposlenih?

»Zaposleni smo se v preteklih letih že odrekli marsičemu in bi se bili še pripravljeni odrekati zato, da bi nam bilo kasneje bolje. Vedno bolj pa imamo občutek, da se na račun našega odrekanja zagotavljajo prihodki 'zunanjim' izvajalcem in izvajajo odpisi kreditov velikim podjetjem,« med drugim še opozarjajo v sindikatu in se vprašujejo, koliko je bilo odpisov dolgov, komu in zakaj, ter katere vlade in osebe so to povzročile.

Medja o nerazumljivih skrbeh

Na pismo se je že odzval predsednik uprave NLB Medja, ki pravi, da je sodelovanje z agencijo omogočilo kakovostno mednarodno sestavo vodstva banke, skrb o tem, da bi NLB postal podružnica tuje banke, pa je po njegovem nerazumljiva.

Deli s prijatelji