ZAHTEVE

Zaposleni pri Štormanu besni: Stavka bo!

Objavljeno 25. marec 2014 16.54 | Posodobljeno 25. marec 2014 16.54 | Piše: P. J.

Pravijo, da nekaterim dolguje tudi 11 plač.

Zvone Štorman.

CELJE – Informacije, da stavke, ki je napovedana za jutri, ne bo, so neresnične in zlonamerne, so zapisali v izjavi za javnost v stavkovnem odboru delavcev, zaposlenih pri podjetniku Antonu Zvonetu Štormanu. »Delodajalec ne izplačuje redno trdo zasluženih plač in tako dolguje delavcem tudi do 11 plač, tako da je marsikatera družina že preko praga revščine,« so zapisali.

Dolguje milijone

»Davčni nadzor je poleg tega odkril, da delodajalec ne poravnava davčnih obveznosti z naslova davkov in prispevkov od izplačanih plač za obdobje vse od marca 2009 dalje. Tako je delodajalec na račun akontacije dohodnine, prispevkov za zaposlovanje, starševsko varstvo, pokojninsko in invalidsko zavarovanje ter zdravstveno varstvo na dan 9. 1. 2014 dolgoval 2.066.252,18 €, njegove skupne davčne obveznosti pa so takrat znašale preko 2.650.000,00 €,« so v izjavi za javnost zapisali v stavkovnem odboru.  Opozorilo so, da je iz javno dostopnih podatkov razvidno, da je delodajalec insolventen in da je svoje dejavnosti opustil. Opozarjajo še, da je edini zdravi del poslovanja Štorman prenesel na svoje hčerke. Za osebje je, kot pravijo, nedosegljiv, komunicira pa le prek pooblaščencev.

»Delodajalec se odločno upira stečaju, ki daje edino upanje, da delavci prejmemo vsaj nekaj sredstev za preživetje, zato smo dne 21. 3. 2014 sprejeli sklepe o izvedbi stavke.«

V stavkovnih zahtevah so zahtevali poplačilo zapadlih neizplačanih plač, odpravnin, regresa delavcem ter poplačilo vseh zapadlih in neplačanih davkov in prispevkov delavcev.

 

Deli s prijatelji