TV3

Zaposleni na TV3 na smučanje, kamere medtem ugašajo

Objavljeno 28. februar 2012 13.11 | Posodobljeno 28. februar 2012 13.11 | Piše: R. S.
Ključne besede: TV3

Zaposleni so menda odšli na poslovilno smuko na Krvavec. Luči v studiih televizije medtem počasi ugašajo za vedno.

Kuharski mojster Gordon Ramsay na TV3 ne bo več kuhal, čeprav na spletni strani to še obljubljajo.

Televizijska postaja TV3, ki je v preteklih letih pridobila precej pristašev tudi na račun resničnostnih šovov in kakovostnih nadaljevank, bo jutri ukinjena. Ker gre podjetje v likvidacijo, tuji lastniki – švedsko podjetje MTG – pa so stisnili rep med noge, odpustili zaposlene in zapustili Slovenijo, televizije ne bo reševal nov lastnik. Menda je bilo sicer kar sedem interesentov, ki bi lahko prevzeli zaposlene in v taki ali drugačni obliki nadaljevali zgodbo TV3, a se lastniki niso odločili niti za sestanek z njimi.

Jutri še povsem običajen dan

»Za jutri ne pripravljamo nobenega posebnega programa, pač pa povsem običajno sredino programsko shemo. Oddajali bomo do približno nekaj pred eno uro zjutraj 1. marca, da se program, ki se začne pred polnočjo, odvrti do konca. Potem bo naš signal ugasnil,« nam je povedala Anja Hren s TV3.

Čeprav luči že počasi ugašajo in smo od virov znotraj podjetja izvedeli, da so zaposleni naložili smučke v avtomobile in odšli na (poslovilno) smuko na Krvavec, pa je pomenljivo, da TV3 še vedno vrti napovednike oddaj, ki jih ne bomo več mogli spremljati. Bralec Sašo iz Tolmina nas je tako opozoril, da je sinoči na televiziji opazil napovedi oddaj, ki segajo že v marec. Tudi na spletni strani tv3.si še vedno najdemo napovednik oddaj, kot so VIP Magazin, ki bi moral biti predvajan v nedeljo, pa ne bo, ali sobotne serije Novinci v modrem, katere novo nadaljevanje bodo gledalci čakali zaman.

»Napovedniki so del programske sheme in jih zaradi tehničnih in vsebinskih lastnosti same sheme ne moremo kar umakniti, smo jih pa omejili na minimum,« pojasnjuje Hrenova.

Na zavod 1. aprila

»Brez komentarja,«
je odgovor na vprašanje, kakšna je klima v podjetju.

Naši viri so nam povedali, da si večina zaposlenih, ki je nekdaj tvorila pozitivno ekipo, zdaj aktivno išče službe, nekateri pa so nove pogodbe že podpisali. Le peščica jih bo ostala znotraj skupine MTG in odšla službovat v tujino. Posebne depresije med zaposlenimi naj sicer ne bi bilo, čeprav na naše vprašanje, kakšna je klima v podjetju, dobimo zgolj kratek odgovor: »Brez komentarja.« Plačni list naj bi bil nekdanjim zaposlenim zagotovljen še za celoten marec.

Nekonkurenčen trg

Iskanje pravega grobarja TV3 ni težko opravilo. Slovenski trg oglaševanja v medijih je specifičen, slišimo izza zidov televizije: praktično ves oglaševalski kolač si odreže največja komercialna televizija, nato pride na vrsto nacionalka, za manjše medije pa ostanejo drobtinice. Država je razmere začela urejati šele pred kratkim: na POP TV, ki se je znašel pod drobnogledom Urada za varstvo konkurence (UVK), je razmere preiskovala celo policija.

UVK se je za preiskavo odločil na podlagi prijave konkurenčnih televizijskih hiš, ki Pro Plusu (lastniku televizije POP TV) očitajo, da zlorablja svoj domnevno prevladujoči položaj na trgu televizijskega oglaševanja. Poptevejevci so krivdo zanikali in prevladujoče tržne deleže pripisali kakovostnemu programu in ne izvajanju nelojalne konkurence.

Deli s prijatelji