UKREPI NA DNEVNIKU

Zaposleni brez dodatkov, tajkun Petan pa se hvali

Objavljeno 15. januar 2015 12.25 | Posodobljeno 14. januar 2015 22.14 | Piše: A. K.

Zaposleni na Dnevniku trdijo, da je ukinjanje dodatkov, ki si ga je privoščil Petan, nezakonito.

LJUBLJANA – Nove pogodbe in slaba volja. O tem pripovedujejo naši viri iz časopisne hiše Dnevnik, ki vedo povedati, da je sindikat dosegel kolektivno pogodbo zgolj za določen čas, potem pa bodo na milost in nemilost prepuščeni volji lastnika. Dodajajo še, da jim šefi z novimi pogodbami ukinjajo dodatke, kar je po njihovi oceni nezakonito. Informacije smo preverili pri vodstvu medijske hiše. Situacijo je pojasnil kar predsednik uprave Bojan Petan, sicer pa največji domači medijski tajkun, ki se je lani poleti znašel tudi

Kdo je Bojan Petan?

Je predsednik uprave Državne založbe Slovenije (DZS), predsednik uprave časopisnega podjetja Dnevnik, član nadzornega sveta Marina Portorož in nadzornik M-Kapitala.

Sredi osemdesetih je bil sekretar študentske organizacije ZSMS. Po osamosvojitvi je bil aktiven v LDS, kjer se je obdržal 14 let kot predsednik brežiškega občinskega odbora LDS.

v kriminalistični preiskavi Nacionalnega preiskovalnega urada. Tudi takratne hišne preiskave si je nakopal ravno zaradi pogodb. Kriminalisti mu očitajo zlorabo vodstvenih funkcij in podpis protipravnih in škodljivih pogodb, s katerimi sta se dve družbi okoristili za kar 26,5 milijona evrov.

Res delijo nove pogodbe

Petan nam je pojasnil, da res delijo nove pogodbe. A pravi, da se z njimi plače ne znižujejo, ampak »se usklajuje kategorija minulega dela na zakonsko določeno raven.« A Petan pravi, da je poslovanje hiše odlično, zato nove pogodbe niso posledica poslovnih izidov. »Družba Dnevnik je po oceni v letu 2014 ustvarila dobrih 20 milijonov evrov prihodka, skoraj 2,1 milijona evrov dobička iz poslovanja in skoraj 2,6 milijona evrov EBITDA. Z navedenim rezultatom časopisna družba Dnevnik suvereno ohranja vlogo poslovno najuspešnejše časopisne družbe v Sloveniji,« svojo plat zgodbe samozavestno opisuje Petan.

Deli s prijatelji