POMILOSTITEV

Zaporne kazni ne more prestajati, večdnevno ribarjenje pa ni ovira

Objavljeno 01. november 2012 15.09 | Posodobljeno 31. oktober 2012 22.28 | Piše: S. J.

Čeprav v predsedniškem uradu menijo, da stiske posameznih obsojencev izkoriščajo za napade na predsednika vlade, ne moremo mimo pomiloščenega trgovca z mamili.

Fotografija je simbolična.

LJUBLJANA – Kot smo že pisali, so se v predsedniškem uradu odzvali na poročanje nekaterih medijev, ki stiske ali osebne okoliščine posameznih obsojencev zlorabljajo za napade na predsednika. Znano je, da je Danilo Türk v svojem mandatu pomilostil 19 zapornikov, med njimi tudi preprodajalca mamil in morilskega psihopata. Iz urada predsednika republike pojasnjujejo, da gre v obeh primerih za obsojenca, ki zaradi težkega zdravstvenega stanja nista sposobna prestajati zaporne kazni, saj je eden izmed njiju doživel prometno nesrečo, v kateri je utrpel hude poškodbe glave in možganov, drugi pa je bil zaradi starosti in slabega zdravstvenega stanja premeščen v socialnovarstveni zavod in se ne more gibati brez spremstva.

Vse do Dalmacije

V oči najbolj bode primer pomiloščenega trgovca s kokainom, ki zaradi hudih možganskih poškodb ne more prestajati zaporne kazni. Kot piše Reporter, pa ni povsem tako, saj pomiloščeni Voren Pavlič na Hrvaškem pridno ribari, s svojo 22-metrsko barko se je podal na ribarjenje od Novigrada do Dalmacije. Pavlič je pred šestimi leti res doživel prometno nesrečo in bil v komi. Po nesreči pa se je spet lotil ilegalnih poslov. Kmalu so ga aretirali naši zahodni sosedje in ga v odsotnosti, ker je Pavlič pobegnil, obsodili na 12 let zapora. V zadnjih treh letih si je na Hrvaškem ustvaril družino.

Predsednik republike Türk je Pavliča prvič pomilostil 25. marca lani, drugič pa 13. julija letos – in to na predlog pravosodnega ministra.

Deli s prijatelji