UREDITEV PROMETA

Zapore cest in parkiranje v času maratona

Objavljeno 26. oktober 2013 21.20 | Posodobljeno 26. oktober 2013 21.22 | Piše: Ma. F.

Letos se je v vseh kategorijah prijavilo 22.939 tekačev in tekačic.

Gneča na začetku rekreativnega teka

LJUBLJANA – Na Gospodarskem razstavišču v slovenski prestolnici so uradno odprli Volkswagen 18. Ljubljanski maraton. Za današnje teke se je prijavilo 4973 osnovnošolcev, 931 srednješolcev in 1793 predšolskih otrok, ki so s svojimi nastopi napovedali osrednji del maratona, ki bo v nedeljo.

Po odprtju, ki sta ga glasbeno popestrila Trkaj in skupina Eight Bomb, so po nagovorih ljubljanskega župana Zorana Jankovića in predsednika organizacijskega odbora Andreja Razdriha predstavili najboljše tuje in domače maratonce.

Brezplačne vožnje z avtobusi mestnega potniškega prometa

LPP omogoča brezplačno vožnjo tekačem in njihovim spremljevalcem (en spremljevalec na tekača), ki potujeta istočasno na istem avtobusu. Brezplačno vožnjo lahko tekač in spremljevalec uveljavita tako, da imata pri sebi ali na sebi startno številko maratona oziroma predložita vozniku na vpogled vavčer oziroma akreditacijo. 

Parkiranje

Udeleženci in obiskovalci naj parkirajo na parkiriščih P+R (Dolgi most, Chengdujska in Center Stožice), ki jih upravlja JP LPT in kjer je parkiranje ob sobotah in nedeljah brezplačno, ter se nato z mestnimi avtobusi odpeljejo do središča mesta. 

Med maratonom je urejeno tudi brezplačno parkirišče na Rudniku, na območju parkirišča Viator Vektor z možnostjo prestopanja na mestne avtobuse na liniji 3, 3B, 3G. Potniki lahko prestopijo na mestni potniški promet na postajališču Rudnik.

Zapore cest, obvozi mestnih avtobusov

Zaradi maratona bodo ta konec tedna na posameznih območjih Ljubljane zapore cest, mestni avtobusi pa bodo vozili po obvozih. Vozniki naj upoštevajo prometno signalizacijo in navodila varnostnikov ob progi.
 
Obvozi mestnih avtobusov

Obvozi avtobusov Ljubljanskega potniškega prometa bodo veljali od petka, 25. oktobra, od 17. ure do nedelje, 27. oktobra, predvidoma do polnoči.

Popolna prometna zapora

V petek, soboto in nedeljo bo veljala popolna prometna zapora na delih Slovenske ceste, v nedeljo, ko potekata maraton in polmaraton, pa bo zapora tudi na večjem območju Ljubljane: v Bežigradu, Šiški in na Viču ter v središču Ljubljane.

V petek, 25. oktobra, bo popolna prometna zapora najprej na odseku med Šubičevo in Gosposvetsko cesto (med 17. in 22 uro), v petek ponoči (od 22. ure dalje) pa se bo zapora razširila na odsek med Aškerčevo in Gosposvetsko cesto. Zapora bo veljala do sobote do 10.30 ure, ko se bo ponovno razširila, tokrat na odsek med Aškerčevo in Tivolsko – ta zapora bo trajala vse do nedelje do 20. ure.

V nedeljo bo zapora veljala tudi na območju Bežigrada, Šiške, Večne poti in Viča, in sicer od 8. do 16. ure.

Obvozi avtobusov LPP

V petek (med 17. in 22 uro)  bodo na odseku med Šubičevo in Gosposvetsko po obvozu vozili avtobusi na linijah1, 2, 3, 3B, 3G, 6, 6B, 9, 11, 14, 14B, 19, 19I, 19B, 23, 27, 51 in 56.
Omenjene linije bodo na obvozu tudi v nadaljevanju, na razširjeni zapori, na odseku med Aškerčevo in Gosposvetsko cesto, in sicer med 22. uro (petek) in 10. 30 uro (sobota).

Vso soboto (od 10.30 ure naprej) in v nedeljo vse do večera (do 20. ure), ko bo veljala zapora na območjih Bežigrada, Šiške, Viča in središča mesta, bodo na obvozu oziroma deloma obratovale naslednje LPP linije: 1, 1B, 1S, 2, 3 in 3B, 3G, 5, 6, 6B, 7, 8, 9, 11, 12, 13, 20, 20Z, 14 in 14B, 19, 19B, 19I, 23 (ne obratuje med 8. uro in 16. uro), 25, 27, 47, 51 in 56.
Avtobusi bodo ustavljali na rednih in dodatnih postajališčih.

Povezovalna linija

V nedeljo bodo od 8. do 16. ure vozili dodatni avtobusi iz Dravelj do Hale Tivoli, in sicer po trasi hala Tivoli, Celovška cesta, Korenčanova ulica, Vodnikova cesta, Celovška cesta, hala Tivoli. Na Vodnikovi cesti, pri cerkvi v Dravljah in pred križiščem s Celovško cesto, bodo postavljena dodatna postajališča.

Deli s prijatelji