NA KOŽO

Zaploskajmo lastnim porazom

Objavljeno 24. marec 2013 23.15 | Posodobljeno 24. marec 2013 23.15 | Piše: Rok Tamše
Ključne besede: komentar

Slovenci stoično prenašamo vse vrste krivic in tudi slabe športne rezultate.

Rok Tamše.

Kako, za vraga, bi si lahko v petek do konca ogledal tekmo smučarskih skakalcev na letalnici v Planici, ki je trajala do nekaj čez peto popoldne, in potem že manj kot uro pozneje na ljubljanskem stadionu v Stožicah spremljal nogometno tekmo med Slovenijo in Islandijo? Seveda, samo če bi imel na voljo helikopter. Torej je bila oglaševalska akcija Nogometne zveze Slovenije s Primožem Peterko Skoči iz Planice v Stožice namenjena ozki eliti, ki bi si to lahko privoščila, če bi ob polni denarnici premogla še podobno močno športno strast. Zna biti, da so bili na NZS prepričani, da bo planiška tekma tudi v petek zjutraj.

Ne vem, ali se je takšnega navijaškega koktajla poslužil Dragan Tošić, domnevni vodja slovenske podružnice srbskega narkokartela, ki ga je ljubljansko sodišče v procesu Balkanski bojevnik na prvi stopnji oprostilo vseh obtožb. Če je bil v Planici, ne vem, bil pa je med pomembneži na tekmi nogometašev. Mnogi so se zgražali, kako da se je znašel v častni loži, kjer so bili tudi predsednica vlade Alenka Bratušek, minister za šport Jernej Pikalo in ljubljanski župan Zoran Janković. Tiskovni predstavnik NZS Matjaž Krajnik je sporočil, da NZS Tošića ni povabila na tekmo. Seveda pa do VIP-vstopnice za tekmo slovenske reprezentance ni posebno težko priti, če le poznaš koga iz kroga pokroviteljev oziroma partnerjev NZS.

Kakor so slovenski orli v dolini pod Poncami blesteli pred celo vojsko navijačev, tako so njihovi nogometni kolegi še enkrat zabluzili pred skromnim avditorijem. Okrog nogometne reprezentance se je v preteklosti nabralo preveč negativne energije, in ko ima hudič mlade, jih kar noče zmanjkati. Selektor Srečko Katanec sicer na vsakem koraku poskuša oddajati pozitivno vibracijo, tokrat je publika kljub porazu njegovih izbrancev tudi zaploskala, a je to bolj slaba tolažba. Na koncu bo glavni le gospod Rezultat. Slovenci še naprej stoično (ali morda mazohistično?) prenašamo krivice, ravnanja politikantov, nenavadne odločitve sodišč pa tudi slabe športne rezultate.

Deli s prijatelji