NI BIL V SLOVENIJI

Zanika, da je organiziral ljubljanske proteste

Objavljeno 19. december 2012 16.30 | Posodobljeno 19. december 2012 13.27 | Piše: D. P.

Igor Damjanić pravi, da je bil v času protesta v tujini.

Policisti so pridržali 14 izgrednikov.

LJUBLJANA – »Nisem sodeloval pri organizaciji protestov,« je Igor Damjanić v pogovoru za Finance zanikal pisanje Požareporta. Spletni portal je danes zapisal, da je bil Damjanić (poleg njega pa še Nebojša Čubrilović) organizator in plačnik dela huliganov ob demonstracijah in protestih v Ljubljani. Damjanić trdi, da ga ni bilo v Sloveniji, Bojan Požar, lastnik portala Požareport, pa zatrjuje, »da je članek napisan na podlagi zanesljivih virov blizu preiskovalcem«.

Šarić in Odović

Spomnimo, že v času protestov v Ljubljani se je šušljalo, kdo bi lahko stal za skupinami, ki so povzročale nerede. V času demonstracij sta se namreč v Ljubljani mudila tudi znana srbska kriminalca Arso Šarić in Danilo Odović.

Narkostruktura in iskanje političnih botrov

Njun prihod je argument v prid tezi, da se je v nasilne demonstracije na Kongresnem trgu vpletlo tudi ljubljansko podzemlje. Požareport meni, da podzemlju niso pogodu spremembe v pravosodju in policiji, zato naj bi pomagalo pri demonstracijah. Šarić in Odović naj bi prišla v Ljubljano tudi zaradi vzpostavitve narkostrukture in iskanja političnih botrov.

Deli s prijatelji