STRES IN LAKOTA

Žalostno Črtovo življenje. Kdo ga bo rešil?

Objavljeno 11. maj 2015 21.45 | Posodobljeno 11. maj 2015 21.45 | Piše: A. L.

Dva dni ni jedel, potem pa je še napadel osebo, ki bi ga lahko rešila.

Živali niso igrače. Treba jih hraniti, skrbeti zanje, jim dajati ljubezen. A včasih si lastniki to razlagajo nekoliko drugače. Mačja vila je predstavila zgodbo Črta, ki ga lastnica ne želi oziroma ne more več imeti.image

Na ogled je prišla mlajša ženska, ki ga je s partnerjem peljala na sprehod. Lastnica jima je povedala, da mu že dva dneva ni dala jesti. Revček pa je na repu imel rano, ki si jo je med obiskom pogrizel toliko, da mu je začela kapljati kri. Komaj so ga spravili v avto, s katerim se je peljal prvič v življenju.

Ugriznil jo je

Pri veterinarju pa se je zgodilo. Bil je prestrašen, in ko je veterinar želel pogledati rep, so ga malo močneje prijeli. Pri njegovi glavi je bila morebitna bodoča lastnica, Črt pa jo je zagrabil za nogo. Ta bi ga menda sicer še vedno vzela domov, če bi le imela boks zanj. Poklicali so v več zavetišč, da bi ga vzeli vsaj za nekaj dni, saj ga njegova lastnica tam, kjer je dobila streho nad glavo zanj, ne bi smela več imeti. Naposled so lastnici psa le vrnili in pri tem poskrbeli, da ga ne bo privezovala za kozolec v blatu in ga pustila lačnega.

Težava pa je tudi, da ima Črt že prijavljen en ugriz. Septembra lani se je igral z manjšim kužkom. Igra je postala pregroba, zato je nekdo posegel vanjo. Pri tem naj bi bil Črtu stopil na rep, ta pa ga je nato ugriznil v nogo.

Je Črt nevaren pes?

Pri Mačji vili menijo, da Črt doživlja hud stres zaradi več razlogov: zaradi menjavanja okolja, ker ni dobil hrane, ker se lastnica ne ukvarja z njim in bi se ga rada čim prej znebila. Bi se po vsem tem tudi vi odzvali, kot se je Črt?

Deli s prijatelji